У Тернополі скандал навколо клаптика землі

Опубліковано:
2 Серпня, 2024 о 20:20
У Тернополі скандал навколо клаптика землі
Ринок. Фото ТВ-4

Два власники на одну земельну ділянку. У Тернополі розгорівся черговий скандал навколо торгових кіосків, які розташовані на вулицях Андрея Шептицького-Оболоня. Справа в тому, що попередній власник землі “Котломонтаж” втратив права на її оренду ще минулого року. Незважаючи на це, він продовжує брати щомісячну плату від орендарів, які працюють у цих кіосках. Натомість теперішній власник земельного сервітуту, а саме товариство “Сопільче”, наполягає на необхідності підприємців укласти новий договір оренди. Проте працівники кіосків робити цього не поспішають. Через конфлікт орендарі опинилися на роздорожжі двох сторін.

Згідно з рішенням сесії Тернопільської міської ради від 28 липня 2023 року, укладений договір на право користування даною земельною ділянкою товариством “Котломонтаж” припинений. Натомість земельний сервітут отримало товариство “Сопільче”. Підприємці укладати договір із новим власником відмовляються, бо переконані, що нові умови призведуть до суттєвого підвищення вартості оренди та навіть втрати робочих місць.



Основне бажання підприємців – зберегти свій бізнес й далі працювати. Кажуть, вже були перші попередження про обрізання дахів, які нависають над тротуаром, а згодом демонтаж кіосків. Люди обурені, адже все робили за власний рахунок.

“Оце все ми робили за свій рахунок. Ставили кіоски і ставили бруківку. Це не міська рада, це фопи поставили за власний рахунок цю бруківку. Тобто, облагородили робочі місця,” – розповідає підприємець Богдан. 

Тож хто все таки має право на земельну ділянку і яка доля чекає на підприємців. Аби розібратися у цій ситуації ми поспілкувалися з двома сторонами конфлікту. Суперечка між попереднім і новим власниками перейшла в судову площину – кожна сторона намагалася довести свої права на цю земельну ділянку. У “Котломонтажі” кажуть, сьогодні кіоски розташовані на їхній приватній території. А в “Сопільче” зазначають – усі судові процеси завершилися на їхню користь.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: ТВ-4
Теги: #земля, #ринок, #скандал
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: