У Тернополі проходить всеукраїнський турнір з волейболу пам’яті Сергія Юрія

Опубліковано:
7 Вересня, 2024 о 19:07
У Тернополі проходить всеукраїнський турнір з волейболу пам’яті Сергія Юрія
Всеукраїнський турнір з волейболу пам’яті Сергія Юрія, Тернопіль, 6 вересня 2024 рік. Фото: Суспільне Тернопіль.

У Тернополі триває всеукраїнський турнір з волейболу, присвячений пам’яті Сергія Юрія, колишнього віце-президента федерації волейболу. Змагання зібрали чотири команди з різних міст України. Розповідає Суспільне Тернопіль.



Учасники та перший матч турніру

У турнірі беруть участь волейбольні команди з Тернополя, Трускавця, Рівного та Вінниці. Перший матч відбувся між тернопільською “Галичанкою-ЗУНУ” та рівненською “Регіною-МЕГУ”, завершившись впевненою перемогою господарів з рахунком 3:0.

Капітанка “Галичанки-ЗУНУ” Марина Мірчева прокоментувала гру:

“Було дуже багато помилок, бо перша гра. Легеньке хвилювання було. Але з кожним м’ячем все краще і краще. Ми стаємо впевненішими. В цьому сезоні ми хочемо більше, ніж в минулому зробити і досягти”.

Погляд тренерів на турнір

Головна тренерка “Регіни-МЕГУ” Антоніна Жук відзначила, що результат був очікуваним, враховуючи оновлений склад команди:

“У нас в команді дуже великі зміни, повністю оновлений склад молоддю. Для них це перший матч на такому рівні, проти такого професійного суперника. Видно де і над чим тепер треба працювати”.

Тренер “Галичанки-ЗУНУ” підкреслив важливість турніру для підготовки до нового сезону:

“Гра була адаптивна. Ми дивилися певні свої моменти тактичні, по розташуванню робили корекції. Була можливість випустити молодих гравців”.

Історія та значення турніру

Співорганізатор турніру Віталій Ігнатенко розповів, що змагання проводяться вже вдесяте на честь Сергія Юрія, який помер у 2012 році:

“Дванадцять років нема Сергія Ілліча Юрія. Він був у нас, крім того що ректор, в багатьох поважних організаціях. Він очолював олімпійське відділення тернопільське. Він був любителем волейболу, тому й з волейболу проводимо турнір”.

Турнір триватиме до 8 вересня 2024 року, коли будуть визначені переможці змагань.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #"Галичанка-ЗУНУ", #"Регіна-МЕГУ", #волейбольний турнір, #Сергій Юрій, #тернопіль
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: