У Тернополі презентували книгу «Чорнобиль: я бачив»
Володимир Шовкошитний. Фото ТОР

У Тернопільському краєзнавчому музеї представили виставку «Чорнобиль: я бачив». Це видання про аварію на ЧАЕС. Цю подію приурочили 38-им роковинам аварії на Чорнобильській АЕС.

Автор книги – Володимир Шовкошитний. Він був одним із тих, хто керував ліквідацією наслідків чорнобильської катастрофи.

«Це художньо-документальна повість, в якій описано хронологію подій до та після аварії на Чорнобильській АЕС, спогади очевидців катастрофи, учасників ліквідації її наслідків, проаналізовані техногенні, економічні, соціальні й медичні наслідки наймасштабнішого техногенного лиха, продемонстровані перспективи повернення забруднених територій в народногосподарський обіг. Ця книга дає відповідь на головні питання, що постали після техногенної аварії, вона показує духовний зв’язок героїв Чорнобиля, майданівців та учасників АТО», – розповів автор.

Володимир Шовкошитний – письменник, перекладач, публіцист, кіносценарист, видавець, громадський і політичний діяч, доктор філософії в галузі політології, професор кафедри політології Міжнародної Кадрової Академії, народний депутат України І скликання, фізик-атомник, енергетик, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС, президент Міжнародної організації «Союз Чорнобиль» (1990-2003 рр.).Також він один із засновників Народного Руху України, організатор перепоховання Василя Стуса, Олекси Тихого й Юрія Литвина з Пермських таборів в Україну в 1989 році, засновник та директор видавництва «Український пріоритет», автор понад 20 книг прози і поезії, наукових статей і публіцистики, сценаріїв художньо-публіцистичних фільмів.

Володимир Шовкошитний. Фото ТОР

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Володимир Шовкошитний, #чорнобиль: я бачив
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: