У Тернополі надають безкоштовні юридичні консультації родинам військових та особам з інвалідністю

Як добитися справедливості.

Опубліковано:
7 Серпня, 2024 о 22:21

Людина, яка стикається з проблемою, розв’язання якої потребує юридичних знань, повинна мати своєчасний і відкритий доступ до правової допомоги. Це необхідно для отримання справедливого результату по суті своєї справи.

Громадська організація «Асоціація жінок України» надає безкоштовну соціальну послугу консультування, яка передбачає юридичну допомогу родинам військових і ветеранів, а також особам з інвалідністю. Кваліфікована юристка Лідія Калаур консультує як у групах, так й індивідуально з усіх питань, що стосуються їхніх прав.



Довідки за тел.: 0673503459; 0505550704.

Надаються консультації з важливих питань, які цікавлять тих, хто перебуває в складних життєвих обставинах, зокрема щодо отримання пенсій та інших соціальних виплат, оформлення пільг, питань, що виникають під час взаємодії з органами державної влади та місцевого самоврядування, порядку судового та позасудового оскарження; пропонується допомога в складанні заяв, звернень, позовних заяв, інших процесуальних документів.

Лідія Калаур у 2018 році закінчила Західноукраїнський національний університет і як правник отримала диплом магістра з відзнакою, зараз здобуває освітній ступінь магістра за напрямком “Соціальна робота. Соціальне адміністрування в громаді” у ТНПУ і м. В.Гнатюка, юристка ГО «Асоціація жінок України», займається активною волонтерською діяльністю.

­Отримати вчасну, без зволікань юридичну допомогу для нас дуже важливо, ­ каже мама військового п. Марина. ­ «Ось мені необхідно було з’ясувати певні питання, коли син був у відпустці. Куди іти – не знала. А тепер отримати відповідь на питання значно простіше ­ потрібно потелефонувати й домовитися про зустріч з юристкою».

На які пільги мають право члени сімей військовослужбовців, чи може близький родич звернутися до військової частини замість військовослужбовця, що робити, якщо військовий не виходить на звʼязок, як отримати довідки, дізнатися про лікування й реабілітацію? Ці та багато інших запитань турбують родини тих, хто нині воює на сході країни. Відповіді на них можна отримати, спілкуючись безпосередньо з фаховим спеціалістом.

В Асоціації жінок України організовано надання безоплатної правової допомоги для того, аби кожна людина, яка звертається, мала можливість отримати кваліфіковані відповіді на запитання, які хвилюють, захистити свої права.

Довідково: Організація безоплатної юридичної допомоги, а також публікація інформації про це стали можливими завдяки реалізації Асоціацією жінок України проєкту «Якісні соціальні послуги як засіб подолання викликів та наслідків війни», який виконується в рамках проєкту Європейського Союзу «Посилення залучення громадянського суспільства для розвитку соціальної сфери в Україні» (EU4CSOs EmpowerUA) та реалізовується Благодійною організацією «МЕРЕЖА 100 ВІДСОТКІВ ЖИТТЯ РІВНЕ». Публікація здійснена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є одноособовою відповідальністю Асоціації жінок України і за жодних обставин не може вважатися таким, що відображає позицію Європейського Союзу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: wau.org.ua
Теги: #юридичні консультації
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: