У Тернополі функціонуватиме філателістична виставка

Опубліковано:
10 Грудня, 2014 о 11:45

Сьогодні о 12-30 год. в приміщенні Тернопільського обласного краєзнавчого музею, що по плоці Героїв Майдану, 1  відбудеться відкриття філателістичної виставки, присвяченої Дню прав людини і національному святу Королівства Швеція – Дню імені Нобеля, під назвою «Нобелівська премія: українська проекція».

 



Під час презентації філателіст Юрій Ковальков розповість про історію заснування Альфредом Нобелем премії свого імені, представить філателістичні матеріали та інші документи, які ілюструють шість номінацій нобелівських нагород, а саме: у фізиці, хімії, фізіології або медицині, з літератури, миру, а також премії в галузі економічних наук пам’яті А. Нобеля.

 

Окремі розділи виставки присвячені п’ятьом лауреатам-уродженцям України: Іллі Мєчнікову, Зельману Ваксману, Шмуелю Агнону, Жоржу Шарпаку та Роалду Хофману. Особливий інтерес представляють конверти листів, які Р. Хофман надсилав впродовж кількох років Ю. Ковалькову, та лист із ЦЕРНу від секретаріату Ж. Шарпака.

 

Виставка оганізована за підтримки ІЦ Майдан. Моніторинг в рамках 11 Міжнародного фестивалю документального кіно з прав людини Docudays UA.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: