У Тернополі до 11 років засудили колаборанта з Херсонщини

Опубліковано:
15 Квітня, 2024

На Тернопільщині за пособництво державі-агресору засуджено до 11 років позбавлення волі колаборанта, який забезпечував їжею та житлом окупантів. 

За публічного обвинувачення прокурорів Тернопільської обласної прокуратури жителя с. Князе-Григорівка Каховського району Херсонської області засуджено до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна за пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Також його позбавлено на 15 років права обіймати посади в органах державної влади й місцевого самоврядування, правоохоронних органах та в органах, що надають публічні послуги.

Прокурор довів у суді, що громадянин України з квітня по липень 2022 року допомагав державі-агресору та її збройним формуванням на території тимчасово окупованого села Князе-Григорівка Херсонської області. Він добровільно сформував список людей з числа проукраїнськи налаштованих осіб, з метою попередження руху опору у селі.

Також повідомив російському військовому про місце проживання військовослужбовця Збройних Сил України, учасника АТО/ООС та про наявність у нього легкового автомобіля, щоб конфіскувати для потреб окупантів.

Засуджений систематично забезпечував окупаційні війська держави-агресора їжею й надавав їм власний будинок для відпочинку.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області, повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #колаборант, #суд
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: