У селах Білобожницької громади показують виставу «Дячиха» і збирають гроші для ЗСУ

Опубліковано:
21 Липня, 2024 о 18:43

Жителі Білобожницької громадиз виставою «Дячиха» мандрують громадою і збирають кошти для ЗСУ. Це учасники драматичного гуртка цієї громади, які вирушили в тур з виставою на початку червня. 

Вистава “Дячиха” поставлена за мотивами комедії Тетяни Сулими. Режисер-постановник – Дмитро Сякалюк, звукооператор – Іраде Кордупель.



Попереднім населеним пунктом, де показали виставу, було село Буданів. Там вдалося зібрати 14 350 гривень та 20 євро.

Тепер учасники драмгуртка поїдуть виступати у село Косів.

Раніше на сторінці Білобожницької громади у мережі Facebook повідомляли, що від початку вдалося зібрати кошти на 4 дрони з вистав у чотирьох селах: Семаківці, Калинівщина, Звиняч, Білий Потік.

«Кошти, зібрані з вистави у Ридодубах були передані на загальний рахунок Ридодубівської школи для закупівлі необхідного спорядження для військових. А кошти, зібрані з вистави у Білобожниці були додані до загальної суми, на яку було закуплено РЕБ для 80-го батальйону ТрО. Починаючи з вистави у Семаківцях зібрані кошти передавали волонтеру й депутату Білобожницької сільської ради – отцю Любомиру Фінковському, який, додаючи донати благодійників до зібраних сум з вистав, закупляє БПЛА для наших захисників», – йдеться на сторінці громади.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Білобожницька громада, #вистава, #дячиха, #збір коштів, #зсу
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: