«У нас одна проблема – продажні політики і боягузливі генерали», – воїн АТО з Тернополя

Опубліковано:
25 Грудня, 2014 о 13:25

На сході Україні, у зоні бойових дій, вкрай бракує техніки. Звичайне авто може врятувати життя бійцям, каже Ігор Радецький, який уже більше як півроку воює.

 
Чоловік дякує усім волонтерам, які допомагають українським військовим, і сподівається на якісні зміни в Україні. Докладно — у сюжеті кореспондента телекомпанії TV-4.



Ігор Радецький воює разом із сином Богданом. Чоловік каже, іншого варіанту для України, як перемога – немає. На запитання, яким чином досягнути її, відповідає: «Наступом». Армія зараз сильна, каже Ігор Радецький, бойовий дух хлопців — на висоті, проблема в іншому.

– У нас проблема – продажні політики і боягузливі генерали, ось наша проблема. Недавно був випадок. Взяли противника в полон, коли йому поставили питання, що він тут робить, той каже: «Мене обманули, нам кажуть, що тут бандерівці їдять дітей…». Питаємо його, що ти тут побачив, він каже: “Я побачив мужиків, які воюють за свою землю, коли вернусь – розкажу своїм”. Ми знаємо, що зараз дуже багато російських військових відмовляються воювати.

Ігор Радецький воює біля Донецького аеропорту. У місцевих, розповідає, ставлення до військових змінилося. – Ситуація в Авдіївці. Ми маємо залишки, то віддаємо інвалідам, хворим, там ще дуже багато людей залишилося. Допомагаємо їм медикаментами, декому і грошима, — каже боєць. — А в Донецьку — звідти приїжджають люди, говорять, що дійсно люди голодують.

На Тернопільщину Ігор Радецький повернувся на кілька днів, аби побачитися з родичами та забрати реанімобіль, який віддала бійцям громада Малашівців. – Дякуючи простому авто, який нам влітку подарували громада, я вивіз сина з бою. Реанімобілів дуже мало у військових частинах, а для поранених важливі лічені секунди. Автомобілі потрібні, — додає він.

– Стримуючи там ворога, ми надіємося, що тут також будуть зміни, бо як не буде змін, то ми приїдемо і будемо міняти. Кров, що там пролита, не має бути даремною, повинні бути зміни, — підсумовує Ігор Радецький.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #авдіївка, #автомобіль, #бойець, #зона АТО, #ігор радецький, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #реанімобіль, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: