У Марʼянівці відкрили пам’ятну дошку Андрію Рудому

Опубліковано:
26 Травня, 2024 о 15:22
У Марʼянівці відкрили пам’ятну дошку Андрію Рудому
У Марʼянівці відкрили пам’ятну дошку Андрію Рудому.

Захід відбувся у Тернопільському районі у Великоберезовицькій  громаді біля рідної школи Андрія Рудого.  Священики провели панахиду та освятили меморіальну дошку воїну-герою.

У Марʼянівці відкрили пам’ятну дошку Андрію Рудому.

Народився Андрій Ярославович Рудий 6 грудня 1996 року. Навчався у школі в рідній Мар’янівці. Спершу закінчив Галицький коледж, а потім Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. Після строкової військової служби в армії підписав контракт і став до лав Збройних Сил України. З 2017 року мужньо обороняв державу у зоні АТО/ООС. Продовжив захищати Батьківщину і після повномасштабного вторгнення.



Андрій Рудий загинув на Харківшині 29 вересня 2022 року, захищаючи Батьківщину. Йому було лише 25 років.

Юний Андрій любив Бога та Україну, був справжнім патріотом, обожнював історію та рідний край. Завжди був активним, ввічливим, веселим та оптимістичним, а ще – вірним другом, прикладом і підтримкою для бойових побратимів, – зазначили  у  Великоберезовицькій громаді.  

Щоб вшанувати памʼять Героя Андрія Рудого прийшли його рідні, друзі, однокласники, вчителі, односельчани.

«Віримо, що цей пам’ятний знак буде нагадувати всім поколінням про героїзм наших захисників у боротьбі за суверенітет і цілісність української держави», – зазначив під час відкриття пам’ятної дошки голова Великоберезовицької селищної ради Андрій Галайко.

Обряд освячення здійснили священники о. Роман Габрилей з парафії с. Настасів, о. Іван Бойко з парафії с. Зубів, о. Іван Зозуляк з парафії сіл Мар’янівки та Йосипівки.

Галина Савчук. 

У Марʼянівці відкрили пам’ятну дошку Андрію Рудому.
У Марʼянівці відкрили пам’ятну дошку Андрію Рудому.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Андрій Рудий, #герой, #дошка
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Василь Тракало
09:43, 6 Червня, 2024

До професійного свята. Інтерв’ю з головою Тернопільської обласної організації НСЖУ Василем Тракалом

Блоги

ТОП новини тернопільщини: