У Львові прооперували 2-річну Марійку з Тернополя: видалили кілограмову пухлину

Опубліковано:
31 Липня, 2024 о 07:10
У Львові прооперували 2-річну Марійку з Тернополя: видалили кілограмову пухлину
У Львові прооперували дворічну дівчинку з Тернополя

На момент обстеження розмір пухлини сягав уже 20 см, а вага становила більше кілограма. І це при тому, що сама Марійка важить лише 12 кг.

За порятунок малечі взялися спеціалісти Дитяча Лікарня Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова. Про успішну операцію повідомили на своїй сторінці у соцмережах.



— Маленька пацієнтка: 2-річна тернополянка Марійка Мумряк. Її недуга вперше проявилася на початку травня, під час поїздки до бабусі на Черкащину. Марійчина мама змінювала донечці підгузок і жахнулась. Він був весь у крові. Налякана жінка помчала з дитиною до найближчої лікарні. Черкаські медики зробили УЗД і побачили звідки кров у сечі. На правій нирці дівчинки було гігантське утворення, — розповіли медики.

Ним виявилася нефробластома – пухлина нирки, яка є найбільш поширеним злоякісним ембріональним захворюванням у дітей. Тобто утвір від самого початку непомітно зростав разом з Марійкою.

У Львові прооперували дворічну дівчинку з Тернополя

На момент обстеження розмір пухлини сягав уже 20 см, а вага становила більше кілограма. І це при тому, що сама Марійка важить лише 12 кг. Потрібно було негайно видаляти! Адже пухлина вже тиснула на внутрішні органи та могла спровокувати сильну кровотечу, яка призвела б до загибелі крихітки.

За порятунком черкаські спеціалісти скерували родину Марійки до Львова — у Лікарню Святого Миколая. Відразу взятися за видалення нефробластоми наші спеціалісти не могли. Спершу необхідно було знищити ті пухлинні клітини, які вже потрапили у кровоносну систему дівчинки. І разом з тим — пригасити подальше їхнє потрапляння до кровотоку. Для цього наші лікарі екстрено призначили маленькій пацієнтці хіміотерапію. Коли дівчинка пройшла курс, хірурги взяли її на операційний стіл.

У ході втручання наші спеціалісти відділили пухлину від життєво-важливих органів, до яких вона приросла: дванадцятипалої кишки, діафрагми, печінки, товстої кишки та нижньої порожнистої вени. Разом із нефробластомою довелося видалити і праву нирку Марійки. Операція тривала близько трьох годин і минула успішно.

Зараз маленька пацієнтка має пройти ще один курс хіміотерапії, аби остаточно знищити ті пухлинні клітини, які можливо ще циркулюють у її крові.

Бажаємо Марійці якнайшвидше одужати!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лікарі, #операція
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: