У Козові молилися до св. Йосафата та вчилися цінувати українську землю (ФОТО)

Опубліковано:
24 Листопада, 2014 о 16:08

У ніч проти 23 листопада у храмі Успення Пресвятої Богородиці смт. Козова (Тернопільщина) відбулися чування з нагоди прийдешнього празника св. Йосафата, архиєпископа Полоцького.

 



Близько 150 вірних парафії понад 6 годин молилися перед мощами святого та переглянули про нього біографічний фільм. Отець Михайло Занджала, настоятель храму, та о. Василь Баглей, сотрудник, очолили Акафіст, вервицю із роздумами про життя св. Йосафата, молитву у стилі Тезе, на якій читали уривки з катехизму св. Йосафата, Панахиду за жертвами Великого Голодомору 1932-33 років біля найбільшої в Україні стели на честь героїв «Небесної сотні».

 

 

Присутні отримали благословення мощами святого, а відтак цілували українську землю. «Кожен українець любить свою землю і готовий віддати своєю життя за неї, – зазначає о. Василь Баглей. – Адже вона скроплена кров’ю св. священномученика Йосафата, багатьох мучеників за віру християнську та патріотів, які боролися за її незалежність. Ми цілували цю землю, на знак любові та поваги до нашої Батьківщини, ми її не віддамо нікому».

 

 

 

 

 

 

прес-служба архиєпархії

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: