У Чорткові вшанували пам’ять Героя України Сергія Кульчицького

Опубліковано:
2 Червня, 2024

У Чорткові вшанували пам’ять Героя України Сергія Кульчицького. Він загинув на Донеччині 10 років тому.  Біля погруддя Герою України, що на вулиці Копичинецькій на захід зібралися місцеві жителі, влада й духовенство, священники відправили молебень.  Люди поклали квіти і лампадки до погруддя Герою України.

«Сергій Кульчицький був генерал-майором і начальником управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління Національної гвардії України. 29 травня 2014 року на четвертому блокпосту поблизу міста Слов’янська Донецької області розвантажували продуки і проводили ротацію особового складу. Повертаючись із гори Карачун, вертоліт Національної гвардії України, у якому перебувало 12 осіб, включаючи генерала-майора Сергія Кульчицького, підбили росіяни. Весь екіпаж загинув. 20 червня 2014 року Сергію Кульчицькому було посмертно присвоєно звання «Героя України» за військові заслуги перед Україною, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету України. Інших загиблих відзначили орденом «За мужність» І ступеня (посмертно). Батько Сергія Кульчицького родом із Чортківщини», – йдеться сторінці Чортківської міської ради в мережі Facebook.



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Генерал Сергій Кульчицький, #Герой України, #Сергій Кульчицький, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: