У червні в Тернополі безкоштовно вакцинуватимуть від сказу домашніх тварин

Опубліковано:
29 Травня, 2024 о 23:07

У Тернополі безкоштовно вакцинуватимуть від сказу домашніх тварин. Вакцинація відбуватиметься від 6 до 12 червня. Про це написали на сайті Тернопільської міської ради.

«Власникам тварин варто знати кілька важливих речей. Купуючи тварин, слід вимагати довідку або ветеринарне свідоцтво про стан їх здоров’я, підтверджуючі документи щодо проведення її чіпування, а також ветеринарно-санітарний паспорт на тварину (нового зразка) затверджено новим Додатком 13 згідно з наказом Міністерства аграрної політики та продовольства № 578 від 26.10.2017 року. Придбавши тварину, негайно повідомте ветеринарного спеціаліста і за необхідності зробіть  щеплення від сказу. Собаки, коти та інші тварини безкоштовно вакцинуються проти сказу з трьохмісячного віку міською державною лікарнею ветеринарної медицини у Тернополі або приватними клініками міста Тернополя. У випадку нанесення вашими тваринами укусів людям чи тваринам негайно повідомляйте ветеринарну службу міста по тел. 52-10-40 і ізолюйте тварину для 10-ти денного карантинування під наглядом ветлікаря. Виводьте собак із житлових приміщень на загальні двори, або вулицю тільки на короткому повідку та у наморднику. Тримайте сторожових собак на прив’язі і відпускайте лише в закритих дворах, що виключають можливість  втечі. Не присвоюйте безпритульних собак, котів і диких тварин та уникайте контактів з ними. Реєстрація домашніх та безпритульних тварин починається з внесенням власником або Адміністратором (ветеринарні клініки та інші ) на спеціальному веб-порталі інформацію про тварину і власника його», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сказ – одне з найнебезпечніших інфекційних захворювань всіх теплокровних тварин і людини, що характеризується ураженням центральної нервової системи і майже завжди закінчується смертю. Вакцинація – один із найдієвіших способів уберегти своїх улюбленців від цього захворювання.



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вакцина, #сказ, #тернопіль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: