У Бережанах розказуватимуть легенди

Опубліковано:
4 Лютого, 2015 о 13:51

У середу, 5 лютого, у виставковому залі Бережанського краєзнавчого музею відбудеться презентація книги «Легенди Бережан» Олени Різник. Захід розпочнеться о 14:00 год. в рамках діяльності дитячого фестивалю – конкурсу «Казка мойого життя».

 



 

Автор зазначила у присвяті: «Закохана в місто з дивовижною назвою – Бережани, в його старовинні вулиці, годинник на ратуші, чудернацькі грифони на фасаді будинку банку, вишукані балкони з гербами колишніх господарів та святкову музику церковних дзвонів. В сонце, яке, щодня прокидаючись, золотить бані церков. В чудові легенди, що ожили на берегах Золотої Липи. В мури, ці зруйновані, але такі милі і дорогі серцю мури старого замку. Я закохана! Закохайтесь і ви в моє місто, і воно відповість вам взаємністю!»

 

«Книга стане чудовим подарунком на згадку про Бережани, призначена для широкого кола читачів. Вона налічує вісім легенд: «Легенда про вічне кохання», «Легенда про скрипку, що співала без слів», «Легенда про млинове колесо», «Чара і Барон», «Казка травневої ночі», «Семисил», «Свято вітрів», «Волох», – розповіли у прес-службі Бережанської райдержадміністрації.

 

Як розповідає Олена Різник: «Наші далекі предки вірили, що крім того світу, в якому живемо ми, люди, існує ще й  світ інший. У тому, іншому світі, живуть боги, духи, демони, русалки, вовкулаки та інші загадкові створіння. В міфах і переказах, казках і легендах дожили вони до наших днів. Наші пращури вірили, що світ чарів і магії не десь далеко, на небі чи під землею… Ні, він поряд. Часто перемежовується зі світом нашим, являючи свою, іноді смішну, а часом страшну сутність. А можливо, він і не зникав, той старий, дивний світ?»

 

Саме в цей день Олена Різник, керівник поетично-фольклорного театру «Взори», урочисто закриє виставку «Мій світ – мереживо казок. Казка друга – Переберія» (новорічно – різдвяні костюми з приватної колекції ). Відвідувачі матимуть останню нагоду поринути у світ вертепних чудес.

 

В рамках презентації книги відбудеться зустріч не лише з автором, але й з заслуженим діячем культури, редактором Богданом Мельничуком, а також із  заслуженим художником  України Євгеном Удіним. Євген Удін розповість про те, як створював цікаві ілюстрації для легенд та представить їх оригінали відвідувачам заходу.

 

На презентації книгу можна придбати та підписати в рамках автограф-сесії. В майбутньому книгу можна буде придбати в Бережанському краєзнавчому музеї, в інформаційному центрі «БережІнфо», в крамниці «Книга», в книгарні «Не Формат».

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: