Тягар нав’язаного “братерства” 

Опубліковано:
9 Жовтня, 2024 о 20:23
Росія готується обороняти Курську АЕС? Знищена російська колона, полонені та бої
Росія готується обороняти Курську АЕС? Фото колаж Радіо Свобода

Згідно з соціологічними опитуваннями впродовж років незалежності, багато  наших співгромадян вважали росіян “братнім” народом. А саму Росію – дружньою країною. З позиції подій останніх років це не назвеш інакше як диким нонсенсом, самообманом. Відомо, що звірства російських вояк і, відповідно, політику Путіна в Україні підтримують від 70 до 80 % росіян. Іншими словами, отих 70-80% є нашими ворогами.

Ці цифри зайвий раз спростовують хибне уявлення про те, що народ, мовляв, завжди хороший, мудрий і добрий, а уся мерзота – від політиків. Роль останніх, звісно, применшувати не слід, і Путін – таки “ла-ла-ла”, як про нього співали, але чи такий уже безгрішний народ, від імені якого він править? Немає сумніву, що існує внутрішній зв’язок між будь-яким народом і тим, хто ним керує. Особа, яка стоїть на чолі тієї чи іншої нації, неодмінно має чимало спільного з нею з  політичної, ментальної і моральної точок зору. Приміром, Мао Цзе Дуна важко уявити президентом США, а Йосифа Сталіна – прем’єром Великобританії.



І навряд чи могли б російські більшовики опанувати величезною країною, якби не знали психології “рассєйского мужика”. Саме тому народи нерідко виступають співчутливими спостерігачами, а то й співучасниками злочинів своїх вождів. Адольфу Гітлеру тому й вдалося  виховати цілу армію катів у концтаборах, що більшість німців тією чи іншою мірою поділяли його печерний антисемітизм. Те ж саме і з Росією. Навряд чи зважився б Путін на вторгнення в Україну, якби відчував, що російський народ це не підтримає. І не вів би вже майже 3 роки війну, якби передбачав, що це викличе серйозний опір всередині своєї країни. Отож він і робить зараз те, що сприймається і навіть подобається його суспільству. Не лише він сам, а й мільйони рядових росіян вважають сьогодні незалежну Україну якимось історичним нонсенсом. А це означає, що “рассєя”, за невеликим винятком, з готовністю і навіть схваленням сприйме будь-які злочини кремля проти України. Означає, що всім нам час прозріти і, нехай і з запізненням, але дати справедливу оцінку колишньому “братерству”. І будувати своє подальше життя без нього.

Бо ж навіть сотої частки скоєного московитами в Україні цілком достатньо, щоб назавжди позбутися тягаря отої наскрізь фальшивої “дружби”…

Ігор Дуда

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #братерство, #війна, #дуда
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: