Цьогоріч на Тернопільщині відмінили 14 тендерних закупівель на понад 239 мільйонів гривень

Опубліковано:
26 Квітня, 2024
Юрій Хоптян
Юрій Хоптян.

На Тернопільщині з початку року співробітники обласного управління стратегічних розслідувань, які у складі робочої групи з прозорості та підзвітності, проаналізували 8315 публічних закупівель. Було відмінено 14 тендерних закупівель на загальну суму 239 мільйонів  122 тисяч 539 гривень, – розповів під час брифінгу старший оперуповноважений в ОВС УСР в Тернопільській області ДСР НП України Юрій Хоптян.

Він також повідомив, що до органів державної влади й місцевого самоврядування області скерували 37 листів для перегляду доцільності проведення публічних закупівель і приведення документів відповідно до вимог законодавства України на загальну суму 595 мільйонів  550 тисяч 83 гривні.

«Було внесено відомості до ЄРДР та розпочато 6 кримінальних проваджень за фактом привласнення чи розтрати бюджетних коштів. Попередньо встановлена сума збитків по вищевказаних кримінальних провадженнях становить 6 млн. 670 тис. грн. Працівниками управління надалі проводиться комплекс заходів, з метою недопущення фактів розкрадання бюджетних коштів під час проведення тендерних закупівель. Як підсумок, станом на 25 квітня 2024 року, в частині практичного результату, співробітниками УСР в Тернопільській області в ході супроводу кримінальних проваджень минулих років, органами досудового розслідування повідомлено про підозру 3-м посадовцям у вчиненні кримінальних правопорушень у бюджетній сфері за 4.5 ст.191, 4.1 ст.366, ч.1 ст.210 КК України. Загальна сума заподіяних збитків становить 26 млн. 691 тис. грн. УСР в Тернопільській області», – каже Юрій Хоптян.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #закупівлі, #тендери
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: