Три дні молились за Україну в Будилові на Тернопільщині (ФОТО)

Опубліковано:
24 Березня, 2015 о 17:02

На парафії св. Параскеви П’ятниці с. Будилів Козлівського деканату 3 дні проходили чування за мир в Україні під гаслом «Боже – нам, твоїм дітям, Україну храни».

Розпочалися вони 20 березня. О 13.00 у школі учні провели флеш-моб «Молитва за Україну», присвячений 150-річчю від дня народження митрополита Андрея Шептицького. Разом з учителями діти щиро просили у Бога  миру  молитвою Андрея Шептицького «За Україну і український нарід». Після цього усі заспівали церковний гімн «Боже, Великий Єдиний» і попросили єдності для України словами пісні «Боже, послухай благання».



 

Продовжилися чування у стінах церкви. О 17.00  відбулася молодіжна Хресна дорога. Отець Андрій Гураль, настоятель храму, розпочав чування проповіддю про нелегку долю українського народу, про потребу ревної молитви, готовності іти за Хрестом, який кличе кожного з нас, як колись покликав святого апостола Андрія. Великою радістю були наповнені серця парафіян, адже з нами за мир молився перший благовісник Євангелія Христового в Україні (мощі апостола Андрія Первозванного перебували у цей день в нашому храмі).

 

Після Хресної дороги усі мали можливість приступити до мощей апостола Андрія та мирування, яке уділяв о. Ярослав Шевчук.  Після Хресної дороги отець Ярослав виголосив проповідь, у якій зазначив, що потрібно щоденно молитися, просити у Господа дару Духа Святого для нашої країни, народу, дару миру для нас і міцної віри.

 

 

Наступного дня молодь села і усі парафіяни молилися вервицю за мир в Україні. Щирі слова, які линули з дитячих уст переконували кожного з присутніх, що «сьогодні потрібно вірити в те, що ніщо не є марним і всякі терпіння мають свою винагороду. Головне – без нарікань їх прийняти і з молитвою та вірою перенести». Разом ми молилися, щоб Господь подав миру та воскресіння нашому знедоленому народові, відповідальності і любові, щоб знести всі випробовування, які випадають на нашому шляху. А також щиро благали заступництва Матері Божої, адже кожна молитва за мир повинна бути звернена до нашої Небесної Неньки, бо вона завжди була і є покровом та захистом для тих, хто має велику набожність та довіру до Неї. Закінчилася вервиця гімном Марійської дружини.

 

 

Завершилися чування у неділю 22 березня. Після Святої Літургії о 16.00 відбувся Хресний хід вулицями села. Ідучи від стації до стації ми розважали над стражданнями Ісуса Христа, який своєю кров’ю відкупив нас від смерті вічної, дам нам надію на спасіння. Кожен з присутніх стояв на цій Хресній дорозі поряд з Ісусом, заглядав у глибину свого серця, щоб знайти правдиві відповіді на питання, які обтяжували нас.

 

Ми йшли цією дорогою сліз і страждання разом з Марією, яка вела нас материнською рукою і просили благословення для нашого народу, миру і злагоди для України. Cкладені парафіянами пожертви будуть передані на потреби сил АТО.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #молитва, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #Україна
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: