Тренуємо тіло і дух у «Скелі»!

Опубліковано:
10 Травня, 2016 о 21:58

У Скалі-Подільській стараннями громади і місцевого священика о.Василя Германюка відбудовано молодіжний спортивний клуб «Скеля». На Великдень відбулось його довгоочікуване відкриття.

 



 

Громадська організація «Скеля», яка і опікується спортзалом, існує вже давно, більш ніж 8 років. Але вона не була офіційно зареєстрована, існувала на ентузіазмі кількох молодих спортсменів, які вирішили вести здоровий спосіб життя і заохочувати до цього інших. Починалося все із орендованого власним коштом гаража, та занесення туди особистого інвентаря для занять. Цей гараж одразу став пульсуючою артерією на тлі розміреного життя містечка. Хлопчаки звідусіль збігалися туди щоб позайматися, побачитися з друзями, поспілкуватися. Збільшення бажаючих спонукало до пошуку більшого приміщення. І все ті ж кілька ентузіастів звернулися до селищного голови з проханням виділити їм місце для занять.

 

Приміщення було надано, правда – на неофіційних засадах та попри все хлопці заходилися ремонтувати його: поміняли старі вікна на металопластикові, вставили нові двері, зробили косметичний ремонт.

 

Господь нагородив молодих активістів за їхню сумлінну працю, і послав людей, які підставили хлопцям плече допомоги. Вчитель основ християнської етики місцевої ЗОШ І-ІІІст Ірина Кунька, знайшла можливість написання проекту на тематику розвитку волонтерського руху на парафіях і звернулась за порадою до  о.Василя Германюка, священика Української греко-католицької церкви селища, який, як виявилося, давно плекав намір допомогти ентузіастам про яких тут описується й ініціював написання роботи для розвитку дітей та молоді, які проживають на периферії. Серед старшої молоді організовуються волонтери, які займатимуться у спортзалі з хворими дітками, соціально незахищеними та дітьми воїнів АТО.

 

Розпочинала написання конкурсу міні-грантів п.Ірина, а закінчував і доповнював о.Василь. Проект був пізно знайдений тому роботу над варіантом від Скали-Подільської було надіслано в самому кінці останнього дня подання заявок. Та це не завадило дістати перемогу серед ста п’ятидесяти варантів робіт цілої України і отримати 10 000 грн від Львівської Освітньої Фундації.

 

Згодом зголосилися й інші доброчинці, які пожертвували коштами і матеріалами.

 

Тож з Божого благословення і спільними зусиллями нещодавно відбулося офіційне відкриття спортивного клубу «Скеля». На це дійство зійшлися усі небайдужі: засновники, представники влади, представники освіти, волонтери, спортсмени, активісти, батьки і діти. Отець Василь освятив приміщення, поблагословив на подальший розвиток, а Михайло Денисов від імені своїх співбратів по ідеї, подякував за увагу старших до потреб молоді, мовляв: «На Воскресіння Христа і ми воскресаємо для нової оздоровчої роботи, через допомогу небайдужих…»

 

Тож якщо хочеться змінити своє життя та життя оточуючих на краще – не чекаймо на когось, змінюймо все самі й сьогодні, а Господь, побачивши старання, воздасть сторицею. Христос Воскрес!

 

Аліна Червоноока,
сестра одного з засновників спортивної ініціативи.
смт Скала-Подільська.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: