TRACH: Україна має всі підстави диктувати моду у світовій музиці (Фото, відео)

Опубліковано:
22 Лютого, 2016 о 14:53

Попри пристрасті щодо національного відбору на «Євробачення», ім’я екс-тернополянина Володимира Трача, котрий цього року не потрапив на цей пісенний конкурс на рівні України, останнім часом звучить, принаймні в радіоефірах, досить часто. Як і його дебютна як сольного виконавця пісня «Знаєш»: чуттєва, музично й вокально практично досконала, — справжній хіт.

Як з’ясувалося в розмові з виконавцем, TRACH (такий сценічний псевдо обрав колишній вокаліст відомого чоловічого секстету ManSound) теж робив спробу взяти участь у цьогорічному найвідомішому міжнародному телевізійному пісенному конкурсі, проте не пройшов відбір.



 

 

— Пробував цього року пройти на «Євробачення», але, на жаль, Меладзе мене не взяв, — спокійно каже про це Володя. — У нього своя думка, і я її поважаю.

 

Загалом, на думку Трача, щодо національного відбору «Євробачення», то «там усе правильно, ми в правильному напрямку рухаємося, фінал — яскравий».

 

І переповідає слова переможниці цього конкурсу Руслани:

 

— У нас дуже високий рівень загалом і нам не соромно показувати українську музику. На відміну від ситуації в країні, політичної та економічної, вона, слава Богу, розвивається нормально. І ми можемо навіть запроваджувати якісь нові тренди у музиці світовій, диктувати моду. Я з цим цілком погоджуюся.

 

 

До речі, для «Євробачення» TRACH готував англомовну пісню про біженців, оскільки, як вважає, ця тема обговорювана і в світі, тому тема переселенців, людей, які тікають від війни, має бути почута.

 

Щодо дебютної пісні, то слова і музику «Знаєш» написав Андрій Підлужний («Нічлава-блюз», NICHLAVA, Ангел), пісні якого нині виконують Тіна Кароль, Тоня Матвієнко; крім того, Підлужний – автор багатьох пісень гурту «Скрябін».

 

На прохання розповісти про співпрацю з Андрієм, TRACH відповів, що, як не дивно, познайомився із земляком не в Тернополі, а в Києві.

 

 

— Не знаю, як так вийшло. З дитинства був знайомий з його колишньою дружиною: ми з Людою дружили, були сусідами. Згодом, уже в Києві, приїхав до неї у гості і познайомився з її чоловіком — Андрієм Підлужним, якого заочно знав іще зі студентських часів. Адже ще коли вчився в Тернопільському музичному училищі, всі ми знали пісні «Нічлави-блюз», переспівували їх. Для нас цей гурт був якимось таким ледь не неймовірним явищем.

 

Інформації про Володимира Трача в інтернеті наразі небагато: кілька уривків з талант-шоу на різних українських телеканалах і тепер уже – нещодавні інтерв’ю на столичних FM-радіо. Але і з того можна зробити висновок, що Володя — натура делікатна. І це, як на мене, одна з найголовніших причин, чому йому досі не вдалося досягнути мети — розпочати успішну сольну кар’єру. Не вистачає здорового нахабства.

 

— Можливо, — погоджується TRACH, – але я все ж таки залишаюся при думці, що треба бути самим собою. І на сцені теж. Можна обрати собі якийсь сценічний образ чи проживати кожну окрему пісню, але я такий, який є.

 

– У світі значну частину роботи з «розкрутки» виконавця виконують імпресаріо, продюсери, директори, адміністратори – не має значення, як це називається. Вам потрібен такий собі локомотив, який би допомагав рухатися до музичного Олімпу.

 

– Мені вже багато хто казав, що потрібна команда. Як і для будь-якого артиста. Нині час такий, що хороший піар-менеджер артиста – це половина, а може, й більше відсотків успіху, – каже Володя. — розумію це і вже працюю в цьому напрямку. Команда почала поступово формуватися.

 

– На сайті Президента України зареєстровано петицію за заборону російськомовного контенту в українському медіа-просторі. Багато виконавців, чиї імена відомі вже часом і не один десяток років, скаржаться: аби пробитися в ефір, треба ліктями працювати. І гаманцями. Про що свідчить ваш досвід: наскільки реально доброякісному українському продукту потрапити в ефір?

 

— Так, буває, що й гаманцями треба працювати, аби тебе почули. Але дотримуюся принципу: хто стукає – тому відчиняють. Не треба чекати, що для тебе всюди двері будуть відчинені. Треба діяти – і де-не-де вони таки відчиняються, – зазначає співак. — Наведу як приклад свій дебютний кліп. Музичний телеканал М2, який тепер перейшов суто на український продукт, уже взяв його у ротацію за контрактом. Підказав, як діяти, колишній його виконавчий директор екс-тернополянин і мій однокурсник у музучилищі Андрій Стадницький. А ось інший музичного спрямування канал – не буду його називати – навіть не слухаючи пісні, відразу відмовив.

 

Щодо радіо, каже Трач, то це насамперед бізнес. Для них важливо, щоб пісню слухали, щоб це був хіт. І не дуже має значення, якою він мовою. Беруть пісню і вже самі вирішують, хіт це чи не хіт.

 

«Знаєш» Володимира Трача та Андрія Підлужного стала хітом Інтернету практично відразу після оприлюднення відеокліпу на YouTube. Є таке передчуття, і воно має підстави, що на українському музичному небосхилі нарешті-таки зійшла нова яскрава зірка на ім’я TRACH.

 

 

Довідково. TRACH (Володимир Трач) – українській співак та музикант. Творчу і професійну кар’єру розпочав у рідному Тернополі, коли він навчався в музичному училищі імені Соломії Крушельницької, згодом — у Києві, в Національному університеті культури і мистецтв. Ще під час навчання у мистецькому виші Володимир став солістом гурту ManSound, з яким працював багато років.

 

Mansound був візитівкою України на багатьох міжнародних музичних фестивалях. У складі колективу Володимир побував у більш ніж 30-ти країнах світу із сольними концертами. ManSound брав участь у престижних міжнародних джазових фестивалях: «Jazz Jamboree» (Польща, Варшава), «Vocal Total» (Німеччина, Мюнхен), «Усадьба Джаз» (Росія, Москва), «Mama Jazz» (Литва, Вільнюс), «Золота Осінь» (Азербайджан, Баку), «Джаз Коктебель» (Крим, Україна), «Lionel Hampton Jazz Festival» (США). Також колектив виступав на Днях України в Сопоті (Польща) та у Тбілісі (Грузія). 2012 року ManSound співав на презентації Євро-2012 у Європарламенті (Брюссель, Бельгія). З групою записано п’ять альбомів та знято кілька відео.

 

Після довготривалої праці у ManSound Володимир Трач розпочав сольну кар’єру, записавши кілька синглів. Також був запрошений як соліст оркестру у телевізійне шоу «Пристрасті на Паркеті». Голосом Володимира заспівали популярні диснеївські герої з мультфільмів.

 

У 2014 році Володимир Трач взяв участь у телевізійному шоу «Х-Фактор», в 2015-му успішно заявив про себе на шоу «Голос країни». Саме на «Голосі країни», вже як співак TRACH, він познайомився з молодою співачкою Nanna. Після проекту вони записують свою першу спільну пісню – «Серед Тисячі Людей». Артисти ухвалюють рішення брати участь у конкурсі «Українській формат», де пісня потрапляє до фіналу, а згодом звучить на багатьох радіостанціях країни. Пізніше TRACH та Nanna випускають ще один спільний дует – «Серце».

 

Нині Володимир Трач активно працює над новим матеріалом. На початку 2016-го року вийшов його англомовний сингл – «Bury Our Anger» (пісня про біженців, переселенців, людей, які змушені втікати від війни).

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: