“То моє море” – співали Dakh Daughters у Тернополі (ФОТО)

Опубліковано:
11 Листопада, 2014 о 11:02

7 листопада в академічному обласному українському драматичному театрі імені Тараса Шевченка виступило фрік-кабаре Dakh Daughters.

 



За словами літописця гурту Лії Шевченко,  Dakh Daughters виконали оновлену програму: «До неї, окрім старих, загальновідомих, увійшли композиції на слова Сергія Жадана «Візьми», Редьярда Кіплінга «If», Ганса Мюллера «Гамлет-машина» та інші. Трохи змінилася й інтонація концерту. Замість наскрізного шаленого драйву – легка відстороненість, споглядальність. Спроба подивитися на реалії нашого драматичного сьогодення в Україні очима блукальця на землі, вічного мігранта».

 

 

Dakh Daughters – це новий проект засновника театру «Дах», продюсера і режисера Влада Троїцького. Критики охрестили «Dakh Daughters» головним культурним відкриттям останніх років, феноменом української культури. Дівчата характеризують свій стиль як «фрік-кабаре». Учасниці в коротких білих сукнях, з набіленими, немов у сумних паяців, обличчями, непроникно серйозно подають найбільш гротесковий матеріал. У них є роботи на вірші Йосифа Бродського та Олександра Введенського, старовинна провансальська пісня «Я бачив вовка, лисицю, зайця» і номер із репертуару Віки Врадій, а в пісні «Рози/Донбас» звучать перші рядки з 35 сонета Шекспіра.

 

Анна Золотнюк

 


 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: