У Тернополі стартував Європейський тиждень мобільності. Місто долучається до ініціативи вперше. Заходи триватимуть з 16 по 22 вересня. Пересісти з автівок на велосипеди чи просто ходити пішки хоча б сім днів – така ідея тижня мобільності.

 



 

Нині такий спосіб популяризації “зеленого транспорту” охоплює тисячі міст у більш, як сорока країнах світу, починаючи із 2002 року.  Цьогорічна тема – мультимодальність, тобто заохочення обирати для кожної поїздки раціональний вид пересування. Велосипед – транспорт набагато корисніший для людини та не завдає шкоди довкіллю, – переконаний співорганізатор заходів Юрій Суходоляк.

 

 

У межах Європейського тижня мобільності у Тернопільських школах учням читають лекції про велосипедний транспорт. А в центрі на вулиці Чорновола перекрили рух у доволі цікавий спосіб – поставили зелені насадження у великих горшках. Тернополяни мало знають про тиждень мобільності, а сприймають це, як новостворений сквер.

 

Попри те, що спеціально встановлений знак забороняє проїзд на цій вулиці автотранспорту, деякі водії його просто ігнорують. Інші, попри незручності, більш толерантні.

 

Велосипедів на вулицях міста і справді побільшало. Єдине їх побажання велосипедистів – спеціальні доріжки, які б зробили їх рух безпечнішим та зручнішим.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: