Ти стаєш тим, ким себе оточуєш. Благодійний вечір на підтримку УКУ (ФОТО)

Опубліковано:
12 Грудня, 2014 о 10:13

Учасники VII Благодійного вечора на підтримку Українського католицького університету (УКУ), що відбувся 6 грудня в Києві, задекларували понад 2 млн. гривень на розвиток університету. Це загальна сума від продажу квитків, благодійного аукціону, окремих датків від жертводавців та спонсорів, а також заснованих стипендій. Від Тернополя на благодійному вечорі була присутня знана сімя бізнесменів та меценатів Ірини і Тараса Демкур.

 



 

Цьогорічний Благодійний вечір відвідали понад 300 друзів Українського католицького університету – політики, новопризначені міністри, громадські діячі, дипломати, бізнесмени. «Благодійний вечір зібрав небайдужих людей, які розуміють важливість якісної вищої освіти для розвитку українського суспільства», – наголосила на відкритті заходу проректор УКУ Наталя Климовська.

 

«Вже багато років я є сенатором УКУ. Вірю, що в Україні повинна бути приватна освіта, яка принесе в цей ринок конкурентоздатність», – наголосила міністр фінансів Наталя Яресько. За її словами, українські студенти потребують якісної, але водночас і високоморальної освіти, яка дасть додаткову вартість для розвитку нашого суспільства.

 

 

 

Блаженніший Святослав Шевчук, глава УГКЦ та верховний канцлер УКУ зазначив, що УКУ є дієвим інструментом для впровадження змін в державі. «За допомогою цього університету все українське суспільство має можливість будувати краще майбутнє через християнське виховання молоді. Закликаю усіх людей, які хочуть змінювати свою країну, бачать тут своє майбутнє, підтримувати Український католицький університет», – наголосив блаженніший Святослав.

 

Традиційно, під час Благодійного вечора відбувся тихий аукціон. Університет виставив понад 80 картин та творів мистецтва багатьох українських митців, які в такий спосіб вирішили підтримати УКУ.

 

 

Окрім цього, відбулась лотерея, лоти для якої надали: посольства Канади, Німеччини, Бельгії, Австрії, Італії, Литви, Лівану, Грузії, Польщі, провідний український дизайнер Лілія Пустовіт, видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», медіапартнер заходу – журнал «National Geographic Україна».

 

Загалом, під час Благодійного вечора жертводавці заснували 21 студентську стипендію. Роман Андрейко, генеральний директор телерадіокомпанії «Люкс», від імені своїх медіаактивів заснував три студентські стипендії. Він зазначив, що неодноразово підтримував і буде підтримувати УКУ, бо вважає, що тільки якісна освіту дасть поштовх для розвитку українського суспільства.

 

 

 

Приємним є той факт, що тернополяни Тарас та Ірина Демкури ще минулого року долучились до заснування стипендій. Протягом цього навчального року стипендію родини Демкур буде отримувати студентка третього курсу історичної програми УКУ Олександра Канцер за високі академічні результати та її активну участь у суспільному житті Університету та держави.

 

 

 

Керівник проектів УКУ Мирослав Кащук наголосив, що стипендії, засновані меценатами, є щедрою підтримкою Університету, цінним жестом довіри та важливою матеріальною і моральною підтримкою в реалізації завдань побудови майбутньої якісної української освіти.

 

 

Із виручених коштів за лоти, які надали кримськотатарські митці та внеску співачки Джамали, університет створить окрему стипендію для підтримки талановитої молоді з числа кримськотатарського народу.

 

Організаторами щорічного благодійного вечора на підтримку УКУ в Києві є коло приятелів Університету та Почесний комітет, до складу якого цьогоріч увійшли: глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук), Блаженніший Любомир Кардинал Гузар, дружина Президента України Марина Порошенко, народний депутат Лілія Гриневич, моральний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін, Міністр культури України Євген Нищук, міс Україна-2013 Анна Заячківська.

 

Музичну частину вечора супроводжували Джамала, Брія Блессінг, Христина Соловій, Ігор Грохоцький та Львівський юнацький камерний оркестр.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #благодійність, #вечір, #Демкура, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #УКУ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: