Тернополянин договорився в автобусі до тюрми

Опубліковано:
14 Червня, 2024 о 23:07

За публічного обвинувачення прокурорів Тернопільської обласної прокуратури Тернопільським міськрайонним судом визнано винним та засуджено до 1 року позбавлення волі тернополянина, який заперечував збройну агресію рф проти України, розпочату у 2014 році, у тому числі шляхом тлумачення її як внутрішнього громадянського конфлікту (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Прокурор довів у суді, що 9 травня 2023 року тернополянин під час словесного конфлікту з пасажирами у міському автобусі заперечував збройну агресію російської федерації проти України, розпочату у 2014 році. Він стверджував, що це «просто громадянська війна, і перемоги в ній не буде!» Того ж дня на зупинці громадського транспорту, перебуваючи у нетверезому стані, чоловік також заперечував збройну агресію рф у розмові з працівниками патрульної поліції та військовослужбовцем Національної гвардії України.



Допитаний у судовому засіданні обвинувачений повністю визнав вину. Врахувавши усі докази й обставини справи, суд призначив винній особі покарання – 1 рік позбавлення волі.

Вирок ще не вступив у законну силу, повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Свобода
Теги: #договорився
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: