Марія Дубас
Марія Дубас

Журналістка, редакторка стрічки новин

Тернополяни взяли участь у благодійному забігу пам’яті полеглого героя

Опубліковано:
26 Жовтня, 2024
Учасники благодійного забігу.

У Тернополі відбувся забіг пам’яті військовослужбовця Віктора Пасічника – зібрані гроші передають у стипендіальний фонд імені Віктора Пасічника.

Повідомляє Суспільне.



Захід розпочався із хвилини мовчання та гімну України. Участь приймали цілі сім’ї. Діти бігли 300 метрів, дорослі могли обрати — два або дев’ять кілометрів. Разом із маленьким сином до забігу доєдналась однокласниця Віктора Пасічника — Роксолана Качур.

Забіг пам'яті Віктора Пасічника
Роксолана Качур із сином.

“Владислав сьогодні зареєстрований на дистанцію 300 метрів, для нього то буде вперше. Він дуже загорівся цією ідеєю і саме він замотивував мене, щоб і я також взяла участь у цій спортивній події”, — поділилась Роксолана.

Цілих дев’ять кілометрів пробіг Михайло Гуранін, що приїхав аж з Ужгорода аби долучитись до забігу.

Забіг пам'яті Віктора Пасічника
Михайло Гуранін – бігун із Ужгорода

“Важливо пам’ятати наших героїв, завдяки кому ми маємо змогу бігати, займатись тим тим, чим любимо і продовжувати жити у цій країні”, — зазначив учасник.

Віктор Пасічник з позивним “Ведмідь” був бійцем 67 окремої механізованої бригади. Добровільно пішов захищати Україну ще у 2014 році. Двадцятиоднорічний хлопець тоді був парамедиком “Госпітальєрів”. Після АТО працював за кордоном, а коли почалося повномасштабне вторгнення, знову повернувся на фронт. У вересні цього року воїн загинув на Донеччині.

Пасічник Віктор
Віктор Пасічник

Одна з організаторок заходу Ілона Надала розповіла, що в пам’ять про захисника, разом із побратимами створили стипендіальний фонд імені Віктора Пасічника. Мета фонду — підтримати молодіжні організації.

“Стипендіальний фонд буде наповнюватись із таких схожих заходів. Ми будемо оголошувати періоди, коли молодіжні організації Тернопільщини зможуть подавати заявку на заходи. Буде список, які це будуть заходи і на які потреби будемо виділяти кошти. Також ми не залишаємо осторонь просто ініціативні групи. Якщо молодь, яка не є у складі організації і вони хочуть зробити захід, ми також їм будемо допомагати”

Захід відвідала і матір полеглого героя.

Матір Пасічника
Матір Віктора Пасічника

“Я дуже вдячна, усім друзям, які зібрались вшанувати пам’ять мого сина. Я думаю, що усі хто зібрались сьогодні, наче продовжують його життя”, — сказала матір Віктора.

Всім відомо — герої не вмирають. Вони продовжують жити у наших серцях!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Суспільне Тернопіль
Теги: #благодійність, #війна, #Віктор Пасічник, #госпітальєри, #забіг, #Ілона Надала
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: