Марія Дубас
Марія Дубас

Журналістка, редакторка стрічки новин

Тернополяни вшановують 80 років від дня смерті Андрея Шептицького

Опубліковано:
28 Жовтня, 2024 о 19:05
Андрей Шептицький
Митрополит Андрей Шептицький. Фото з мережі.

Тернопіль вшанує пам’ять видатного українця: 80 років від дня смерті митрополита Андрея Шептицького

Андрей Шептицький
Митрополит Андрей Шептицький. Фото з мережі.

1 листопада Тернопільщина вшанує пам’ять одного з найвидатніших українських церковних і політичних діячів XX століття – митрополита Андрея Шептицького. У 80-ту річницю від дня його смерті, біля пам’ятника в Тернополі відбудеться молебень –повідомили в Тернопільсько-Зборівській архиєпархії УГКЦ.



“1 листопада, у 80-ту річницю відходу до вічності праведного митрополита Андрея Шептицького, о 17.00, відбудеться молитовне вшанування біля памʼятника митрополиту Андрею (вул. Січових Стрільців, 6а). У цей важкий для українського народу час закликаємо усіх ревніше звертатися в приватних та спільних молитвах до праведного митрополита Андрея про заступництво. Наша участь у спільній молитві, вияв єдності у час буремного лихоліття”

Митрополит Шептицький був не лише духовним лідером українців, а й активним учасником політичного життя. Він відіграв важливу роль у боротьбі за незалежність України, захищав права українців у складні часи і підтримував розвиток української культури та освіти.

Його мудрість і далекоглядність дозволили йому передбачити багато історичних подій. Шептицький був не лише релігійним діячем, а й справжнім патріотом, який все своє життя присвятив служінню українському народу.

Сьогодні, коли Україна знову бореться за свою незалежність, звернення до спадщини митрополита Шептицького є особливо актуальним. Його життя і діяльність є для нас прикладом мужності, віри і незламності духу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ
Теги: #Андрей Шептицький, #молебень, #УГКЦ
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: