Тернополянку звинувачують у великій афері

Опубліковано:
22 Грудня, 2014 о 10:47

Скандал. Киянки звинувачують тернополянку у шахрайстві. Кажуть, що та обіцяє роботу у Греції та виготовлення всієї документації, бере оплату, але нічого не робить. Наша землячка переконує – це все помста. Нікому нічого не винна, а якщо щось винна – повертає до копійки.




 

„Шановна громадо! Ми бажаємо Вам повідомити, що Ружицька Галина Василівна, родом із Тернопільщини, але на даний час перебуває в Афінах, Греції, займається шахрайською діяльністю та обманює народ. Обіцяє роботу від 900-1500 євро та виконання справ за один місяць. Бере аванс 250 євро і на тому відтягує час. Нас багато, обманутих людей!”

Повідомлення такого типу надійшло у жовтні-листопаді у нашу редакцію та на ряд тернопільських сайтів зі сторінки “Галина Ружицька” у “ВК”. Люди стверджували, що об’єднались і створили сторінку задля того, аби повідомити інших про шахрайство.

Утім, у міліцію, як виявилось, на той час ще ніхто з них не звертався. На наше прохання відгукнутись тих, хто “попав на гроші” через тернополянку, відреагувало двоє киянок – Олена Денисенко і Тетяна Ткалич. На сторінках, які створені від імені тернополянки, імен та прізвищ  тих, хто хоче повернути гроші, десятки.

«То аварія, то вагітність»
– Знайшла я Галину в мережі, – розповідає Олена Денисенко. – Зацікавилась пропозицією. Потім  надіслала їй копії документів і своїх, і чоловікових. І гроші – 500 євро: на виготовлення річної візи і квиток на літак. Решту суми – 500 євро ми мали віддати їй уже з першої зарплатні. Галина обіцяла зробити свою роботу за три тижні. Однак по завершенні цього терміну сказала, що виникли проблеми і ще треба занести якісь довідки у посольство. Ми прочекали ще кілька тижнів.

У той же період, за словами пані Олени,  її у тих же соцмережах почали запитувати, чи працювала вона уже з Галиною і що знає про неї. Вона поспілкувалась, за її словами,  з десятком людей, які потрапили в аналогічну ситуацію.

– У всіх одна і та ж історія, – каже пані Олена. – І один, і той самий результат: тільки Галина повідомляє, що такого-то числа буде відкрита віза і того ж дня треба буде вилітати, перед призначеною датою раптом усе відміняється. Раптом Галина потрапляє у лікарню, то аварія, то вагітність. Причому того ж дня, коли вона нібито у лікарні і не може говорити з нами, тобто з тими, хто уже мав би вилітати, спокійно спілкується  з іншими охочими виїхати на заробітки.

На подальші випитування про дату від’їзду жінка отримала відповідь – мовляв, не хочеш чекати, забирай гроші. Та, звісно, погодилась. Однак повернення грошей також не було безболісним – повертала частинками і за постійного нагадування про себе з боку киянки. Наразі жінці повернули тільки 200 євро. 
Почали об’єднуватися 
У таку ж неприємну ситуацію потрапила і Тетяна Ткалич із родиною. На заробітки у Грецію пані Тетяна збиралась із чоловіком та братом. Усі мали роботу в Україні, тож перед вильотом за кордон довелось звільнитися. Проте так і не дочекались виїзду на заробітки.

–  Мало того, на моїй роботі ще колеги потягнулись за мною, – каже пані Тетяна. – Хоч я казала: „Хай спершу я поїду, а потім ви вже спробуєте”. А тепер відчуваю провину перед ними.

Загалом, за словами пані Тетяни, виїжджати за кордон мали у складі групи з тридцяти чоловік. Незалежно від місця праці, усім охочим поїхати на заробітки до Греції Галина Ружицька обіцяла зарплату розміром 900 євро. А з вересня 2014-го обіцяла вже 1400 євро.

– Я просто не можу зрозуміти, як ми могли повірити кожному її слову, – каже Тетяна Ткалич. – Як місяцями чекали роботи, а потім повернення грошей. І повертала вона їх частинками. Та ще й робила винними нас у ситуації, що склалася. Проклинала, залякувала.

Тому обмануті люди, каже жінка, почали об’єднуватися, вимагати повернення грошей та писати у газети і на сайти. Однак до міліції, сподіваючись ще повернути свої гроші – бо декому таки вдалось їх забрати – тоді ще не звертались. Пані Галина, як стверджують ошукані у створених групах, створює нові сторінки із пропозиціями працевлаштування, і не тільки у Греції. Також люди дізнались, що жінка проходила за однією із кримінальних справ.

«Який полтергейст мене звинувачує?»
Врешті по допомогу до міліції таки звернулось троє жінок, серед них і Олена Денисенко. Вони повідомили про це у редакцію. Зокрема, написали заяви у Дарницьке райуправління ГУМВС України у Києві. Як повідомили нам у прес-службі київської міліції, відомості внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань за частиною статті 190 «Шахрайство». 

Сама ж пані Галина стверджує, що стала жертвою помсти. З нею ми спілкувались у соцмережах. Жінка переконує, що викрила одного чоловіка у тому, що він обдурює людей, а той почав підбурювати народ та розсилати повідомлення. З її боку жодного шахрайства бути не може – хто хотів повернення коштів, тому повертала, хоч і не всі відразу. 

– Якби щось із того було правдою, то давно б уже люди пішли у міліцію, а не писали статті, – відповіла пані Галина. – На то є суд, але ніяк не газети… То так і напишіть від мене у статті, що я не знаю, який полтергейст мене звинувачує. Тому що ніхто конкретно мені не пише, що від мене хоче і кому я що винна.

Жінка скептично поставилась до інформації про заяви. Мовляв, особисто її ніхто не турбує. Каже, що вся інформація в Інтернет-мережі з’явилась через невідомо ким створені сторінки (копії листування Тетяни та Олени  про повернення грошей є у редакції – прим. ред..). Після цього вона і сама звернулась до правоохоронців.

– Що мені робити? У міліції сказали, що з такою “фігнею” боротися не хочуть, бо треба ІР-адреси вираховувати і так далі, – каже жінка. – Порадили йти до суду. Пішов малий і адвокат. Подали заяву. Але там сказали, що можна рік чекати на засідання.

Про роботу мовчить
Розповідати, яку ж саме роботу і які візи пані Галина мала виготовити для охочих працевлаштуватись у Греції, жінка не захотіла. Після запитань про візи вона видалила сторінку «Робота Греція». У той же час киянки переконують, що йшлось про виготовлення річної робочої візи у Грецію. У візовому центрі таких не виготовляють. А у випадку з пані Денисенко, яка тільки у серпні отримала закордонний паспорт, про візу мова не може йти.

– Що ви маєте на увазі під робочою візою? – запитали нас у консульському відділі  Посольства Грецької Республіки в Україні. – Якщо віза понад 90 днів, то це вже національна. І для її оформлення потрібно особисто подавати документи у консульство. Для оформлення інших віз можна звертатись або у візові центри, або в акредитовані турфірми, або знову ж таки – до нас.

Чи знають бодай щось про діяльність Галини Ружицької, ми поцікавились у селі Купчинці Гусятинського району, де вона прописана. У сільраді повідомили, що знають її не дуже добре, оскільки вона там ніколи не жила. Але справила на місцевих не найкраще враження, оскільки мала проблеми з міліцією. Ошукані кияни кажуть, що шахрайка зараз перебуває в Афінах, її син живе у Тернополі.

Уже після виходу публікації в “RIA плюс” у редакцію повідомили про написання ще кількох заяв із скаргами на тернополянку. Ми стежитимемо за розвитком ситуації та висвітлюватимемо її у настпуних публікаціях. 

 

 

Світлана Гривас.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #афера, #заробітки, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: