Тернополянка “попалась на гачок” шахраїв

Опубліковано:
12 Травня, 2024 о 20:02
шахрайство
Ілюстративне фото з мережі

«Привіт, позич гроші»: через таке повідомлення від знайомої жінка втратила понад 12 000 гривень, повідомляє Поліція Тернопільської області.

До правоохоронців звернулася місцева мешканка із заявою про те, що її ошукали. Вона розповіла, що в одному із месенджерів отримала повідомлення нібито від знайомої, яка просила терміново скинути гроші.



Шахрайська пастка: довіра до “знайомої”

Співрозмовниця надіслала номер карти, на яку потрібно зробити перерахунок. Тернополянка одразу ж зателефонувала подрузі, але на телефонний дзвінок ніхто не відповів. Тоді жінка перерахувала на вказаний електронний гаманець понад 12 000 гривень.

Упродовж деякого часу потерпілій все ж таки віддзвонилась знайома, котра повідомила, що ніяких повідомлень не надсилала, а її профіль зламали.

Попередження від поліції

Дізнавачі дану подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України. Санція статті передбачає обмеження волі на строк до трьох років.

Поліція наполегливо рекомендує громадянам перевіряти інформацію з проханнями про допомогу, яка може надходити з невідомих номерів, або ж в особисті повідомлення з аккаунтів ваших знайомих. У разі підозри шахрайських дій телефонуйте на спецлінію «102». Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #втратив гроші, #грошовий переказ, #кіберполіція, #шахрайство
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: