Тернополянин Мар’ян Вархолік зробив унікальний портрет Кобзаря з сірників

Опубліковано:
15 Березня, 2016 о 11:53

Тернополянин Мар’ян Вархолік тішить своїми роботами з сірників усіх прихильників декоративно-прикладного мистецтва не лише на рідній землі, але й далеко за океаном.

 



18 березня у Торонто в Канадсько-Українській мистецькій фундації відкриється виставка Мар’яна, де він уже кілька місяців працює та навчається. На виставці представить 14 своїх робіт із сірників. Серед них буде й унікальний портрет Тараса Шевченка, який талановитий тернополянин завершив нещодавно. Для створення портрета великого Кобзаря йому знадобилося понад 15 тисяч сірників.

4JKr4YdmU_sЗа словами Мар’яна, він використовує різні технології, але й практикує власні, позаяк не хоче, щоб його роботи перегукувалися чи були схожими до робіт інших «сірникарів». Усього в доробку майстра понад 40 сірникових робіт. Почалося його захоплення під впливом Євро’2012 із створення із сірників міні-копій найбільших стадіонів України. Ще одна тема в його «сірниковому» мистецтві – церкви. Хоче Мар’ян Вархолік виготовити також маленькі копії всіх найвідоміших у Тернопільській області храмів. Захопився й будівлями залізничних вокзалів, і завдяки незвичному хобі перетворює звичайні сірники на неймовірні шедеври…

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: