Тернополяни взяли участь у музичній програмі землячки на Першому національному телеканалі

Опубліковано:
21 Квітня, 2015

Нещодавно відбулася зворушлива і пам’ятна для жителів та особливо учасників художньої самодіяльності с. Вищі Луб’янки, що на Збаражчині, подія. Сільський хор місцевого «Медобори» будинку культури і чоловічий ансамбль «Оріана» мали за велику честь брати участь у музичній програмі «Фольк-music» на Першому національному телеканалі, ведучою якої є народна артистка України, уродженка Тернополя Оксана Пекун.

 

Дорога до цієї шанованої і популярної в народі передачі для наших сільських аматорів була довгою — тривалістю три роки. Попередньо, відповідно до встановленого порядку, знімальна група на чолі з п. Оксаною минулого літа відвідала наше село для ознайомлення з його історією, духовними пам’ятками, мальовничими куточками, людьми, традиціями і, звичайно, пісенним репертуаром художніх колективів.

 

Така тепла зустріч із телевізійниками перетворилася на справжнє свято і справила незабутнє враження на моїх земляків. Цього дня також було вписано яскраву пісенну сторінку в історію села. І ось нарешті 20 березня настала найбільш хвилююча і відповідальна мить, коли ми представляли Надзбручанський край на всеукраїнській телевізійній сцені.

 

 

Першими для виступу на сцену Оксана Пекун запросила наш сільський хор «Медобори», який виконав старовинну українську пісню «Зібралися раз дівчата і всі парубки». А відомий у районі та мистецьких колах області чоловічий ансамбль і його солістка Ірина Мокра переспівали цей твір у сучасній обробці.

 

Виступ вищелуб’янських художніх колективів у телепрограмі «Фольк-music» став своєрідною винагородою за багаторічну працю на ниві самодіяльного мистецтва, за відданість і любов до української пісні. До речі, програму за участю наших аматорів на Першому національному покажуть у травні.

 

Прикметно, що «Фольк-music» — чи не єдина в телевізійному просторі програма, яка відроджує народні традиції. Її творчий колектив намагається донести до широкого загалу і зберегти для майбутніх поколінь маловідомі народні пісні, розповідає про мальовничі та історичні куточки України, про людей, котрі бережуть і плекають українську пісню.

 

 

За традицією, що склалася серед учасників програми, її творчому колективу від наших аматорів було вручено коровай, дуже смачний та оригінально оформлений торт нашого кулінара Марії Гв’язди, картину художниці Ольги Веселович, а ще — цілющий мед від відомого пасічника Андрія Іваніва.

Не обійшлося і без приємних сюрпризів для нашої делегації. Від імені збаразької «діаспори», котра проживає у Києві, наші колективи отримали грамоти за творчі успіхи та участь у програмі «Фольк-music». Вручав пам’ятні нагороди академік, почесний громадянин Збаража Богдан Будзан, дитячі та шкільні роки якого минули у Вищих Луб’янках.

Насамкінець Оксана Пекун просила передати Тернопільщині, своїм землякам найщиріші вітання і запевнення, що вона чекає якнайшвидших зустрічей із ними.

 

Ігор БОДНАР,

учасник хорового колективу «Медобори».

с. Вищі Луб’янки Збаразького району.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #луб’янки, #медобори, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #оксана пекун, #оріана, #тернопіль, #тернопільські новини, #фольк-музік, #хор
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: