Тернополяни можуть скуповувати арештоване і конфісковане майно

Опубліковано:
7 Березня, 2015 о 17:30

В Україні діють електронні торги арештованим майном через аукціони. Від телевізорів, холодильників та посуду до автівок і квартир можна придбати на сайті арештованого майна. Вже півроку діє система купівлі конфіскату не вживу, як раніше, а через Інтернет.

 



Торги проводять на спеціальному веб-сайті torgi.minjust.gov.ua. Організатор продажу – державне підприємство Міністерства юстиції. Кажуть, це зручно, оскільки можна придбати майно з будь-якого куточка України. Наразі, в системі оприлюднено 49 тисяч лотів на загальну суму близько 5,5 мільярдів гривень. Станом на січень в системі електронних торгів арештованим майном проведено 38,5 тисяч аукціонів.

 

Якщо за місяць торгів лот не придбали, його уцінюють та продають на 25% дешевше. Нещодавно спростили процедуру купівлі майна, вартість якого складає менше 1700 гривень. Відтепер, аби здійснити покупку достатньо лише вказати електронну скриньку, паспортні дані та ідентифікаційний код.

 

В розрізі по Тернопільській області, то починаючи з моменту запровадження системи електронних торгів, це з вересня 2014-го року, внесено 1300 лотів, на суму 73 мільйони 50 гривень. На сьогоднішній день реалізовано майна на суму 7 мільйонів, 435 тисяч гривень. В порівняні з попередньою системою реалізації арештованого майна, електронні торги дали значно кращі результати. Речей вдалося продати більше та за вигіднішу ціну.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: