Тернополяни скаржаться, що ціни на медикаменти аптеки встановлюють самостійно, а покупцям залишається лише обрати: купувати де зручно, але дорого, чи витрачати час і зусилля, але знайти у місті найдешевші ліки? Обурює людей те, що один і той же препарат в одній аптеці  може, до прикладу, 100 грн., а в іншій 150 або й 200 грн. Жителі Тернополя кажуть, що у складний для держави час таке здирництво не просто не умісне, а це – не по-людськи.

 



68-річна пані Марія живе у Тернополі 45 років і каже, що останнім часом жити стає усе важче. Відколи поселилася в обласному центрі – жінка не пригадує, щоб ситуація була настільки неконтрольована, тим більше, якщо цьому можна дати раду. Пані Марія розповідає: «Пенсія не велика, а хворію я часто, як, мабуть усі люди літнього віку, тому багато грошей витрачаю на медикаменти, шукаю соціальні, державні аптеки, бо у приватників ціни взагалі захмарні. Коли я лежала довгий час у лікарні – часто доводилося терміново купувати ліки або поблизу лікарні за дорогими цінами, або моя дочка витрачала гроші на таксі, щоб поїхати до дешевшої аптеки, але враховуючи кошти на проїзд – виходило на одне і те ж. Тому хотілося б, щоб біля лікарень та поліклінік були аптеки з дешевими препаратами. Розумію, що не всім це вигідно, бо саме аптеки біля лікарень – мають найбільшу виручку, та закликаю відповідальних людей – подбати і про хворих, адже хворі – це ті, на кому спекулювати не можна». 

 

Катерина Богуславська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: