Тернополяни долучилися до акції протесту під Верховною Радою (Відео)

Опубліковано:
17 Грудня, 2015 о 23:45

Сьогодні 17 грудня під стінами Верховної ради відбулася акція протесту проти прийняття податкової реформи. Аграріям, підприємцям та активістам вдалося відстояти свої права перед урядом. До акції у Києві долучились і представники Тернопільщини.

 



Нагадаємо, що 14 грудня підприємці Тернопільщини мітингували під стінами Облдержадміністрації в Тернополі. Вони вимагали залишити незмінною систему спрощеного оподаткування. А сьогодні представники від Тернопільщини були біля Верховної ради.

 

Близько 15 тисяч активістів вимагали зберегти спецрежим податку на додану вартість ПДВ для сільського господарства та спрощену систему оподаткування. В разі прийняття реформи вони вимагатимуть відставки уряду. В знак свого протесту під будівлею було встановлено 18 коров’ячих голів, які символізували знищення українського села.

 

 
 

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів вніс у Верховну Раду законопроект №3630 «Про створення конкурентних умов в оподаткуванні та стимулюванні економічної діяльності в Україні».

Законопроектом пропонувалося внести низку змін до Податкового кодексу України, якими щодо податку на прибуток підприємств передбачається:

1. Встановлення ставки податку на прибуток на рівні 18% у 2016 році і 17% – з 2017 року.

2. Збереження «класичної» моделі оподаткування податком на прибуток, з одночасним введенням з 2016 року дієвого механізму для стимулювання нових інвестицій в країні – «інвестиційного податкового кредиту».

3. Відмовитися від сплати авансових платежів з податку на прибуток.

Для набуття чинності зазначених змін проект закону повинна була підтримати Верховна Рада. Та сьогодні депутати прислухались до людей і проект закону не проголосували.

 

Голова страйкового комітету, заступник голови Аграрної партії України Денис Марчук підкреслив, що вдалося уникнути економічного і соціального колапсу, – пише сайт Аграрної партії України.

 

“Важко уявити, що б ми отримали, коли б народні депутати пішли на поводу в уряду. Ми втратили б тваринництво. Національна валюта знецінилися б щонайменше на 50 %. Понад 100 тисяч українців залишилися б без роботи, а більшість населення опинилося б за межею бідності, бо ціни б виросли щонайменше на 45 %”, – сказав Денис Марчук.

 

Аграріїв підтримали підприємці, медики, лікарі та незалежні профспілки. Вимогою мітингувальників було недопущення ухвалення змін до податкового законодавства, зокрема скасування спеціального режиму ПДВ та спрощеної системи оподаткування з 1 січня 2016 року, оскільки такі зміни, на думку учасників мітингу, призвели б до різкого падіння виробництва, масового безробіття і стрімкого подорожчання основних продуктів харчування.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: