Тернополянам подарували «Циганку» за 10 мільйонів гривень (Фото, відео)

Опубліковано:
29 Серпня, 2016 о 22:13

На День міста у Тернополі відкрили оновлену «Циганку». Відтепер на раніше просто заасфальтованій території облаштували місця для активного та пасивного відпочинку, душові, посадили дерева.

 



Лекційний, оглядовий, волейбольний, спортивний і дитячий майданчики знаходяться зовсім поруч один від одного. Скейтмайданчик уже полюбили прихильники екстриму, вже кілька днів скейтери, роллери та біеміксери випробовують нове обладнання. Також на «Циганці» зробили бетонні сходи, якими можна спуститися до води, встановили лавки, 19 урн для сміття, 30 світильників, туалети, душові та велопарковки. Відтепер тут є бігові та велосипедні доріжки, – пише Без Табу.

 

 

 

Попіклувались і про озеленення території: висадили 36 дерев та на 1 700 кв.м. впорядкували газони з природнім покриттям.

 

 

До свята примарафетили стару оглядову вежу та будівлю навпроти неї, їх пофарбували в геометричні візерунки. А пішохідному фонтану найбільше раділи діти. Загалом, на реконструкцію набережної Тернопільського ставу з міського бюджету виділили близько 10 мільйонів гривень.

 

«Величезна подяка підрядникам. Люди настільки самовіддано працювали і вдень, і вночі, і по вихідних, ми навіть наполовину ще з ними не розрахувалися, – розповідає міський голова Тернополя Сергій Надал. – Реалізовано практично все, не реалізована лише проїзна частина, вона повинна бути вимощена повністю бруківкою».

 

Доробляти дорогу планують наступного року. Та тернополяни вже зізнаються, що ходитимуть сюди не лише самі, а й водитимуть на екскурсію гостей із інших міст.

 

 

 «Десь взимку я побачила в інтернеті проект «Циганки». Він мене приємно здивував, але виникли сумніви, чи зможуть його реалізувати. Не знаю, наскільки виконали все згідно з планом, але те, що я сьогодні бачу – неймовірно вражає: дуже багато трави, лавочок, є де присісти та відпочити. Одне прохання до тернополян – бережіть це місце, тому що воно дуже красиве», – каже тернополянка Ірина Дмитришин.

 

Автори концепції оновленої «Циганки», тернопільські архітектори з «URBAN.te», на своїй сторінці у Facebook радісно повідомляють – їхня ініціатива досягнула поставленої мети та натякають на нові плани та ідеї. Однак поки що їх не розголошують. 

 

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: