Тернополян просять не викидати будівельне сміття в контейнери

Опубліковано:
2 Листопада, 2015 о 17:24

Старі віконні рами, скло, одвірки і тому подібне біля сміттєвих контейнерів, а мішки з старою штукатуркою, кавалками ботону, старою керамічною плиткою всередині — варварство. Окремі тернополяни, замість зробити все цивілізовано, йдуть простішим шляхом, а страждають всі.

Тижнями “акуратно” складені будівельні відходи валяються біля смітників. Сміттєві машини просто не пристосовані для збирання таких відходів. Те ж стосується старих мебілв чи побутової техніки. Крім того будівельне сміття вкинуте в урну, ламає спецавтомобілі – гідравліка не розрахована на таку вагу.



 

 

Меблі і будівельні відходи наш журналіст побачив біля будинку по вулиці Карпенка. За роз’ясненнями чи можна викидати це все “добро” як хатнє сміття звернулись в управління житлово-комунального господарства.

 

– Люди повинні розуміти, що побутові відходи, за вивіз яких вони сплачують і будівельне сміття чи меблі – різні речі, – каже заступник начальника управління ЖКГ міськради Олег Соколовський. – Спецтехніка просто не призначена для їх вивозу. Тому людині, перед тим як викидати великогабаритні меблі чи будівельне сміття, потрібно звернутися в своє обслуговуюче підприємство (ЖЕК – авт.) та укласти додаткову угоду на вивіз таких відходів. На підприємстві людям повідомлять де складувати такі речі, бо ж не завжди зручно нести до смітників. Ввартість визначать індивідуально, але це не є величезні суми. Зрештою має ж бути якась відповідальність і повага до інших людей чи тих, хто вивозить сміття.

 

Сподіваємось тернополяни звернуть увагу на пораду чиновника, адже купи будівельних відходів чи поламані меблі біля смітників – справді жалюгідне видовище.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: