Тернопільський музей поповнився старовинними хоругвами «Святий Володимир» і «Свята Ольга»

Опубліковано:
17 Липня, 2024 о 10:43
Тернопільський музей поповнився старовинними хоругвами «Святий Володимир» і «Свята Ольга»
Краєзнавчий музей в Тернополі.

Тернопільський обласний краєзнавчий музей поповнився новими експонатами напередодні днів Святої Ольги та день святого рівноапостольного великого князя Володимира. Музею подарували унікальні старовинні вишиті хоругви «Святий Володимир» і «Свята Ольга». Це хоругви 1930-40-их років з церкви Вознесіння Господнього УГКЦ села Настасів Тернопільського району.

Ці речі передала обласному краєзнавчому музею жителька села Поглод Ольга Степанівна, якій ще у далеких 1990-х роках замовили вишити нові хоругви, що зберігалися у її домашній скрині.



«Ікони на хоругвах невідома майстриня виконала в українському стилі. Святий Володимир зображений з довгим волоссям, козацькими вусами, на голові корона, у руці має символ хрещення Русі – золотий хрест. Свята Ольга вбрана в княжий одяг, на шиї золотистий хрест на ланцюжку. Навколо голів святих вишиті ореоли-символи святості. На другій стороні полотнища в центрі зображено великий кольоровий хрест, розширений на кінцях, у центрі якого є квадрат у синьо-жовтих тонах. По краях хоругви оздоблені квітковими композиціями», – розповіла завідувачка сектора відділу фондів ТОКМ Галина Завіша.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #хоругва
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Як війна вплинула на якість освіти?
22:17, 13 Серпня, 2024

Тривожність дітей зросла втричі: як війна вплинула на якість освіти

ТОП новини тернопільщини: