Тернопільських підлітків від опіків струмом рятують лікарі

Опубліковано:
13 Жовтня, 2014 о 19:28

Тернопільські підлітки, які вирішили піднятися на дахи вагонів поїзда, були вражені струмом і отримали опіки різного ступеня тяжкості. За їх здоров’я зараз борються лікарі.




Голос диктора, що попереджає про те, що залізниця – зона підвищеної небезпеки, гучномовець розносить далеко. Десятки разів чули це застереження люди. Але це не зупинило хлопчаків від смертельно небезпечного пошуку пригод. Ввечері вони вирішили скоротити дорогу, однак їм закортіло вилізти на вантажний потяг, що знаходився на коліїШепетівського парку ст. Тернопіль.


Залізниця електрифікована. Над рейками протягнута контактна мережа, і напруга в проводах досягає майже 3 тисяч вольт. Для того щоб отримати опік або смертельну травму, навіть не обов’язково доторкнутися до проводів, досить бути на близькій відстані.


Двоє підлітків забралися на вагон, один з них підвівся, і цього виявилося досить, щоб струм уразив його як блискавка. Другому більш слабкий заряд дістався вже по електричної дузі. Швидку викликали швидко.

В Тернопільську обласну дитячу клінічну лікарню в реанімаційне відділення з важкими опіками відвезли двох хлопчаків. Один лежить в реанімації, другий проходить амбулаторне лікування у відділі хірургії. Хлопчикам 13 та 14 років. 

 

Підрозділ зв’язків з громадськістю 

 УМВС України на Львівській залізниці

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: