Тернопільські лікарі розповіли, як переведення годинників впливає на організм людини

Опубліковано:
8 Квітня, 2024

Щороку навесні українці переводять годинники на літній час. Цього року стрілки перевели у о 3 годині ночі 31 березня. Лікарі Тернопільського обласного центру контролю і профілактики хвороб розповідають, що переведення часу може вплинути на здоров’я і самопочуття людей. 

«Переведення годинників двічі на рік може погіршити самопочуття, адже воно порушує біологічні ритми людини. Ознаками поганого самопочуття в період переведення часу є втома, втрата концентрації, невчасний апетит, дискомфорт шлунково-кишкового тракту, загострення серцево-судинних проблем та переміна настрою»,кажуть лікарі.

Медики кажуть, що до чутливої групи населення, яка може відчути на собі негативний вплив переведення годинників, найперше є люди із серцево-судинними проблемами.

«Під час осіннього та весняного переведення часу загострюються серцево-судинні захворювання, зокрема, серцеві напади, а також травми, психічні та поведінкові розлади, а також захворювання, пов’язані з імунітетом, такі як неінфекційний ентерит та коліт. Перехід також важче дається людям літнього віку, які можуть сильніше відчувати його наслідки. У них власні біологічні ритми йдуть з більшою кількістю збоїв, тому будь-які зсуви у різні боки сприймаються більш болюче. Літні люди можуть відчувати в цей період роздратування, незрозумілі почуття».

Фахівці обласного центру контролю і профілактики хвороб наголошують, що у час переведення годинників треба бути максимально уважними до свого стану і самопочуття, щоб вчасно відреагувати на будь-які симптоми та порушення і подбати про своє здоров’я.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #переведення годинника
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: