Тернопільські господині у захваті від цих пісних дерунів з морквою та цибулею
Весна – час не лише пробудження природи, але й Великого посту. І кожна господиня замислюється, як урізноманітнити пісне меню своєї родини. Тернополянки знайшли чудовий вихід – ароматні та рум’яні пісні деруни, але не прості, а з додаванням соковитої моркви та пікантної цибулі! Ця проста страва із доступних інгредієнтів – потішить вашу родину напередодні великого свята!
Якщо ж ви готові витратити більше часу та зусиль, можливо вам сподобається рецепт французького супу Буйабес, що готується з морепродуктів.
Інгредієнти (на 2–3 порції)
- 5–6 середніх картоплин
- 1 середня морквина
- 1 цибулина
- 2–3 ст. ложки борошна
- Сіль, перець — за смаком
- Олія для смаження
- Улюблені трави, зелень
Приготування
Картоплю, моркву та цибулю натеріть на дрібній тертці. Відтисніть зайву рідину, додайте борошно, сіль, перець, та перемішайте до густої маси.
Розігрійте пательню з олією. Викладіть деруни ложкою, та смажте до золотистої скоринки, по 3-4 хвилини з кожного боку.
Готові деруни промочіть паперовим рушником, щоб забрати лишній жир.
Готово! Тепер ваша сім`я може насолодитися смачними дерунами. Подавайте їх разом з улюбленим пісним соусом.
Смачного!
Останні новини:
- П’яний тернополянин врізався в чуже авто і намагався відкупитись від патрульних тисячею гривень
- Варикоз – це хвороба, котру не можна ігнорувати, – лікар-флеболог з Тернополя Орест Мельник
- Монографія “Тернопільщина у філателії” здобула золоту медаль на міжнародному конкурсі в Чехії
- Поліція затримала трьох жителів Підгаєччини причетних до наркоторгівлі