Тернопільщині у скорботі: помер відмінник освіти, громадський діяч, рекордсмен Юхим Макотерський

Опубліковано:
24 Серпня, 2024 о 10:07
Юхим Макотерський
Юхим Макотерський.

На Тернопільщині на 92 році життя помер почесний житель Чорткова Юхим Макотерський. Він був відмінником освіти України, краєзнавцем, активним громадським діячем та депутатом 8-ми скликань Чортківської міської ради.

Юхим Макотерський народився на Лановеччині. У 1958 році закінчив Львівський сільськогосподарський інститут, після інституту за направленням приїхав у Чортків. Працював інженером-механіком на ремзаводі три роки, опісля був директором обласної автошколи.



“Юхима Фотійовича знали, напевно усі. Знали та поважали, бо цього він заслужив своєю завзятістю, своєю працею, своїм патріотизмом, своєю освіченістю, своїм невпинним бажанням бути дотичним до процесів, до покращення, до змін. Він і сам був змінами”, — йдеться у дописі на сторінці міськради в фейсбуці.

В Юхима Макотерського було 26 років депутатської діяльності.

“Рекордсмен Книги Реєстрації Рекордів України у номінації “Людські досягнення” за максимальний термін безперервного обрання в депутати міськради, “Почесний громадянин міста Чорткова”, член НСКУ, автор багатьох книжок на історичну тематику, друкується у місцевій, обласній, Всеукраїнській пресі та українській газеті “Час і події” (Чикаго, США), дипломант нагороди “Звитяга-2017″. І навіть цей перелік — далеко не повний”, — йдеться у повідомленні.

Поховали Юхима Макотерського 23 серпня у Чорткові.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: За матеріалами Суспільного
Теги: #громадський діяч, #помер, #чортків, #Юхим Макотерський
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: