Тернопільщина на смак: як у Бучачі створюють унікальні крафтові сири
У Бучачі діє унікальна сироварня ТМ «Семеро Козенят», яка вже кілька років створює крафтові сири, що завоювали прихильність не лише мешканців Тернопільщини, а й гурманів з усієї України. Підприємство не лише розвиває місцевий бізнес, а й активно підтримує Збройні сили.
Засновницею та керівницею сироварні є Лілія Прокіпчук. Вона розповідає, що ще з початку мала бажання зробити щось для свого міста. Сьогодні «Семеро Козенят» не просто виробляють сири, а й проводять екскурсії та майстер-класи для дітей і дорослих. У планах — вихід на міжнародний ринок.
Серед найпопулярніших позицій — «Ексклюзив», «Бучацька фунтіна» та «Бучацький трюфель». Загалом щороку тут виготовляють понад 6 тонн сирів. Продукцію можна придбати у Бучачі та Тернополі або замовити поштою.
Ферма та секрети виробництва
На власній фермі утримують близько тисячі молочних кіз. Щодня тут отримують понад 3 тонни молока. Кіз доять двічі на день у сучасному молочному залі, а для підвищення продуктивності вмикають музику — тварини під неї спокійніші.
За словами ветеринара Владислава Чопика, підприємство має два основних види кіз, а команда налічує 63 працівники. Усі сировари та технологи мають профільну освіту.
Команда — запорука успіху
Менеджерка зі збуту Яна Птиця наголошує: завдяки команді й унікальним технологіям підприємство здобуло репутацію надійного виробника. Деякі сири, які створюють у «Семеро Козенят», не мають аналогів у світі.
Сироварня активно допомагає армії. Частину коштів із майстер-класів передають на ЗСУ. Лише у 2024 році «Семеро Козенят» спрямували на потреби військових понад 1 мільйон гривень.
Останні новини:
- У Тернополі аварійники ліквідовували затор через котячий наповнювач
- Вчора був працівником метрополітену, а сьогодні — морпіх: «Диспетчер» підписав «Контракт 18-24»
- Масова загибель риби на Тернопільщині: поліція відкрила кримінальне провадження
- Тернопіль відкриває нові спортивні горизонти для ветеранів