Тернопільщина готова прийняти ще 296 внутрішньо переміщених громадян України

Опубліковано:
3 Лютого, 2015

На території Тернопільської області є можливість розмістити  ще 296 осіб, які переселяються, з них – 190 дітей.

 

Про це доповів заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра під час засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій, яке відбулося 2 лютого у режимі селекторної наради під керівництвом прем’єр міністра України Арсенія Яценюка.

 

«Ми маємо можливість розмістити внутрішньо переміщених громадян у 23 -х об’єктах державної і комунальної власності, – зазначив Леонід Олексійович. – Сформовано реєстр приватного житла – 88 об’єктів. Це приватні будинки, власники яких готові поселити тимчасово переселених осіб».

 

 

За словами заступника, усі визначені об’єкти перевірені управлінням ДСНС у Тернопільській області спільно з інспекцією архітектурно-будівельного контролю та місцевими органами виконавчої влади. Об’єкти придатні для проживання внутрішньо переміщених громадян України в осінньо-зимовий період  2014-2015 років. Також Леонід Бицюра висловив пропозицію, що на Тернопільщині можна поселяти тимчасово переміщених осіб у державному санаторію «Збруч»,  який знаходиться у Гусятинському районі. На його відновлення не потрібно великих видатків, зокрема є заборгованість по виплаті заробітної плати і податків – 2,5 мільйони гривень.

 

 

«31 січня дано повторне доручення  керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації та райдержадміністрацій шукати можливості додаткового розміщення переселенців, – наголосив Леонід Олексійович. – Робота щодо зустрічі та соціального забезпечення внутрішньо переміщених громадян України  триває та знаходиться на постійному контролі обласного Міжвідомчого координаційного штабу. Всім переміщеним особам надаються послуги  щодо влаштування дітей  в освітні заклади, дошкільні навчальні заклади.  На посиленому контролі і працевлаштування переселенців».

За словами заступника, з території Тернопільської області виїхало 610 (120 дітей) внутрішньо переміщених громадян України.

 

 

Довідково: Станом на 8.00 2 лютого 2015  року з тимчасово окупованої території та району проведення АТО у Тернопільській області зареєстровано 2278 осіб (569 неповнолітніх), з них:

АР Крим – 145 осіб (34 чол., 54 жінки., 37 дітей, 20 інвалідів та осіб похилого віку);
Район проведення АТО – 2133 осіб (295 чол., 545 жін., 532 дітей, 761 інвалідів та осіб похилого віку).

Всі прибулі тимчасово розміщені в приватному секторі, об’єктах соціального захисту та готелях області. Інформація про розміщення даних громадян щоденно уточнюється із обласним управлінням  ДМС та департаментом соціального захисту населення Тернопільської ОДА.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #біженці, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #переселення, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: