Тернопільщина і Хмельниччина разом відзначать День Соборності

Опубліковано:
21 Січня, 2016 о 20:01

Традиційно, 22 січня, у День Соборності України на мості річки Збруч зустрінуться делегації Тернопільської та Хмельницької областей. Відзначення річниці Акту Злуки УНР та ЗУНР відбувається там щороку, делеговані вітають один одного зі  святковими короваями у руках та урочистою ходою вирушають  до Волочиська або Підволочиська, (щороку міжобласне свято приймає котресь із цих міст), акцію називають «Збруч – ріка єднання».

 



Така зустріч громад двох областей показує, що немає жодних перешкод, які можуть розділити Україну.

 

Нагадаємо, Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки  відбувся в 1919 році, відзначають свято з 1999 року. З 30 грудня 2011 року, указом на той час Президента України Віктора Януковича День соборності було скасовано і натомість встановлено «День Соборності та Свободи України». А  13 листопада 2014 року указом Президента України Петра Порошенка свято відновили.

 

Щороку на знак об’єднання України, люди, беручись за руки, утворюють, так званий, живий ланцюг.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: