Кілька годин у ній тривали слідчі дії, через які ні вийти, ні ввійти в адмінбудівлю не дозволяли озброєні правоохоронці.

 



За неофіційною інформацією зачистку проводив столичний УБОЗ. Більше двох годин люди у штатському та міліціонери стерегли вхід у міську раду.

 

Крізь охорону намагалися пробратися і працівники швидкої допомоги, яких викликали на Листопадову. З криками та боєм їм це все ж вдалося. Кому знадобилась допомога медиків ніхто розповісти не зміг.

 

– Всі ці дії почалися близько першої години дня. Офіційної інформації нам ніхто не дає. Озброєні люди, які зайшли в міську раду, не представились. Наразі точно в міській раді знаходиться міський голова. Люди в формі зі зброєю не дозволяли медикам зайти, ви бачили.

 

Згодом начальник УМВС області Олександр Богомол коротко прокоментував: «Зараз доступ до приміщення є обмежений. Проводяться  слідчі дії зведеним загоном МВС. Є частина працівників міської ради, які беруть участь в слідчих діях. Хто проводить слідчі дії я сказати не можу-це службова інформація».

 

Згодом на сайті генпрокуратури з’явилась шокуючи інформація: на хабарі піймали заступника міського голови Тернополя Володимира Камінського. Зокрема, у посадовця під час обшуку виявлено та вилучено частину грошових коштів у сумі 135 тис грн, які він вимагав та отримав від громадянина за надання у користування земельної ділянки.

 

Загалом заступник міського голови вимагав та отримав неправомірну вигоду на загальну суму 217 тис грн.

 

Близько 17 години до службового виходу мерії під’їхав багатомісний Фольцваген із цивільними номерами. У сусідніх із міською радою дворах чатували правоохоронці. Через кілька хвилин попід руки вивели Камінського. Його посадили у Фольцваген та вивезли із міліцейським супроводом.

 

 

Через кілька хвилин вийшов депутат облради Володимир Стаюра. За його словами, повідомлення на офіційному сайті Генеральної прокуратури про хабарництво Камінського – брехня.

 

– Протоколюється людина, яка не була при вчиненні злочину. Я не лікар, але медики, які приїхали зафіксували порушення роботи серця у нього. Та замість того, щоб відправити людину в лікарню, київські міліціонери виламували, викручували руки Володимиру Камінському , насильно запакували в машину і повезли в невідомому напрямку, – заявив Стаюра.

 

Також за словами Володимира Стаюри убозівці виламали двері і проводили обшук у кабінеті секретаря міської ради Ігоря Турського.

 

Юлія Швець

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: