Тернопільським водіям слід готуватися до повернення техогляду

Опубліковано:
14 Вересня, 2015 о 14:43

Кабінет міністрів України готує повернення обов’язкового техогляду для приватних автомобілів

 



 

Причому техогляд може бути введений вже з 1 січня 2016 року, заявив глава Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, посилаючись на власне джерело в Міністерстві фінансів.

Про те, що техогляд повертається в Україну було відомо давно – така вимога містилася у Директиві ЄС / 40/2009, до якої Україна приєдналася, підписавши договір про асоціацію з ЄС. Однак, на відміну від нинішнього пропозиції, автомобілі у віці до 5 років від ТО обіцяли звільнити.

Тепер же техогляд пропишуть і зовсім новим автомобілям, ще недавно виїхали з автосалону. Причина – так зручніше налічувати податок, вважає Олег Назаренко.
Раніше була домовленість, що авто не старше 5 років ТО не підлягають, а тут якраз контроль за сплатою транспортного податку саме на такі авто. Друге – раніше була домовленість, що ТО повернуть без участі МВС, а тут якраз ТО проводитимуть акредитовані СТО, але видавати талони і контролювати сплату транспортного збору хочуть доручити реєстраційним центрам МВС

Олег Назаренко
голова Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів

Йдеться про новий податок на автомобілі молодше 5 років, який пропонують ввести в Міністерстві фінансів України. Попередньо розмір податку становитиме менше 1000 гривень і буде виплачуватися щорічно.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: