Тернопільські волонтери надіслали індивідуальні аптечки батальйону “Азов”

Опубліковано:
16 Березня, 2015 о 10:47

Волонтери Самооборони Тернопільщини складають індивідуальні аптечки для бійців АТО. Нещодавно укомплектовані аптечки передали батальйону “Азов”. Збирати медикаменти продовжують далі, пише “День”.




“На даному етапі маємо практично всі препарати, окрім ферментних. Є великий брак також джгутів – щоб більш-менш покрити сьогоднішні  потреби треба близько 500 джгутів, а ми маємо лише кілька”, – каже волонтер Самооборони Тернопільщини Лілія Мусіхіна, а щодо кількості відправлених аптечок додає: “Були дні, коли ми відправляли сто аптечок, на другий день знову – 80-100. Запит на них дуже великий, коли йдуть бої”.

 

Сформовані індивідуальні аптечки тернопільські волонтери передають батальйонам, які служать в зоні АТО. Нещодавно один з благодійників приніс в штаб Самооборони Тернопільщини понад 10 ящиків джгутів. Це дало можливість на певний час забезпечити бійців аптечками.

 

На запитання “які медикаменти входять до індивідуальної аптечки”, Лілія Мусіхіна відповідає: “У нас індивідуальна аптечка йде на “червону зону”. Тобто там, де ведуться безпосередньо бойові дії. Маємо також препарати на “жовту” і “зелену” зони. В аптечки на “червону зону” кладемо джгут, два бинти, ампулу “Кетанолу”, ампулу кровоспинного препарату і обов’язково протишоковий препарат. Для тих, хто не на передовій, чи відпочиває від передової також кладеться фізрозчин, протизастудні засоби, сорбенти, ферментні препарати, від горла, від кашлю та по дві таблетки знеболюючих. Після весняного періоду противірусні і протизастудні препарати вже не будуть настільки актуальними. Ми кладемо в індивідуальну аптечку по дві-три таблетки медикаментів, що можуть знадобитися упродовж місяця, а також рукавиці. Бажано було би ще класти медичні ножиці, але зараз для нас це дуже велика розкіш. Коли мали можливість клали ще термоковдри і термоустілки”.

 

Волонтери розповідають, що на даному етапі, вони змогли забезпечити дуже велику кількість бійців індивідуальними аптечками.

 

“Бійці задоволені нашою комплектацією. Воїни 95-ї бригади кажуть, що вже не потрібно звертатися за кожною таблеткою до лікаря-санітара, бо препарати в них є під рукою. В аптечку кладемо також антибіотики широкого спектру дії, які треба пити з великим інтервалом дії – одна таблетка на 12 годин. Окрім цього, намагаємося класти спеціальні спортивні вітаміни, які постачають із США. У наших індивідуальних аптечках також є кардіологічні препарати”, – розповідає “Дню” Лілія Мусіхіна.

 

Допомагають волонтерам у зборі медикаментів благодійники, – серед них власники аптек.

 

“Коли велися бої в Маріуполі, один з власників аптек за першим дзвінком приніс тринадцять ящиків джгутів. А також цілий ящик рентгенівської плівки. Зараз пожертв набагато менше. Фінансова спроможність людей істотно знизилась. Але ми це розуміємо. Тому шукаємо способів як заробити, розпочинаємо реалізацію різних проектів. Зокрема триває аукціон з  продажу розмальованих військових касок, а також вишитих виробів із національною символікою”, – каже Лілія Мусіхіна.

 

Охочі долучитися до патріотичної справи з укомплектування індивідуальних аптечок за детальнішою інформацією можуть зв’язатися через соцмережі з Лілією Мусіхіною. Медикаменти можна приносити чи надсилати в Штаб Самооборони Тернопільщини за адресою Тернопіль, вул. Грушевського 1, кошти можна перерахувати на банківський рахунок 5168 7572 8602 9832 Приватбанк, Роман Павлишин (волонтер Самооборони Тернопільщини).

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #азов, #аптечки, #волонтери, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»
14:20, 26 Червня, 2024

Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: