Бійці АТО у захваті від делікатесів, які виготовляють на Тернопільщині. Справжніми «ласощами» для бійців АТО є м’ясні консерви, які уже рік виготовляють у Шумську.
Перегляньте також:
- Мотанка – як молитва за Україну: історія Ольги Кавун з Копичинців
- Розвіюємо фейки: прориву кордону російськими ДРГ на Чернігівщині не було
25 волонтерів готують їжу з різними наповнювачами – гречкою, квасолею, рисом та перловкою. Готові м’ясні консерви відправляють на передову для воїнів, які перебувають у зоні АТО.
«Хлопці полюбляють «тушонку» з квасолею. Ми порахували, що собівартість тушонки, яку ми купуємо, не має відповідної якості. А хлопців чимось треба годувати. Ми вирішили, що спробуємо робити самі, приблизно рік назад. Робили з різними наповнювачами – горох, гречка, квасоля, рис, перловка. На сьогоднішній день робимо зі всім, а також паштети», – розповідає сайту Тернопіль координатор волонтерської групи громадської організації «Схід та Захід єдині» на Шумщині Володимир Каніщев.
Колектив волонтерів складається з 25-ти хлопців. Допомагають їм фасувати консерви для воїнів їхні дружини та діти. Кажуть, що найбільше клопоту з доставкою їжі на Схід:
«Клопітка робота пофасувати і спакувати консерви, щоб довезти на Схід. Ми беремо коробки з магазинів і в них складаємо, кожну банку потрібно перекласти, щоб вона доїхала до місця призначення по наших дорогах».
Кількість м’ясних консерви волонтери не рахувати, але закупили уже більше 24-ох тисяч банок.