Запровадження контрактної форми роботи для працівників освіти передбачає новий закон про освіту. Вона має забезпечити систему стимулів для найсильніших учителів.

 
Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час зустрічі з директорами столичних шкіл, повідомляє освітній портал Освіта.UA.



 

За його словами, різниця між українською системою навчання в середній школі і західною, полягає в тому, що основним в українській системі є “вчити”.

 

-В іноземній системі навчання основне – це думати. І доки ми не переключимося на цю функцію, – до того моменту ми не зможемо мати реального прогресу. Наших дітей треба навчити думати, – наголосив Яценюк.

 

Він повідомив, що закон про освіту має передбачати додаткову автономію для директора середньої школи. За його словами, йдеться насамперед про адміністративну й організаційну автономію.

– Контрактна форма і новий закон повинен забезпечити систему стимулів для найсильнішого вчителя. Система стимулів проста і зрозуміла – чим кращі в тебе критерії виконання, тим більше грошей ти заробляєш, – підкреслив він.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: