Тернопільська обласна рада: Нова мітла мете «по-новому»

Опубліковано:
9 Грудня, 2015 о 23:13

64 депутати – представники ВО “Свобода”, ВО “Батьківщина”, “Об’єднання “Самопоміч”, “Блоку Петра Порошенка “Солідарність”, “Громадянської позиції”, Радикальної партії Олега Ляшка, “Громадського руху “Народний контроль”, “Українського об’єднання патріотів – “УКРОП” — обрали нового голову обласної ради та нових його заступників.

 



Розпочалося засідання із виступу голови Тернопільської ОВК, яка оголосила офіційні результати виборів, після чого новообрані депутати набули своїх повноважень. Поблагословили народних обранців на плідну працю та спільно помолилися за єдність країни представники духовенства.

 

На засідання були запрошені керівники області та правоохоронних структур, голови міських та районних рад, райдержадміністрацій, народні депутати, представники громадськості. Голова ОДА Степан Барна, який водночас очолював список “Блоку Петра Порошенка “Солідарність” на виборах до обласної ради, наголосив, що фракція, яку він представляє, висунула найбільш достойну кандидатуру на посаду голови облради. “Були різні варіанти, є багато достойних людей, які можуть представляти нашу фракцію в керівництві обласної ради, але треба, щоб це був найдостойніший. Не має значення, хто переможе, для мене важливе розуміння однієї ключової позиції: нині в Тернопільській обласній раді немає ні Партії регіонів, ні “Опозиційного блоку”, а отже,  хто б не став головою обласної ради, він буде представником демократичних сил – це позитив для області. Ніхто нікого не змушує голосувати, кожен має право висловити своє волевиявлення. Нас більше цікавлять практична робота, реалізація реформ і досягнення поставлених цілей”, – зазначив Степан Степанович.

 

Опісля депутати обрали тимчасову президію та лічильну комісію. На посаду голови обласної ради було висунуто дві кандидатури – Олега Сиротюка від ВО “Свобода” і Віктора Овчарука від “Блоку Петра Порошенка “Солідарність”. Отримавши бюлетені для голосування, депутати протягом години мали можливість висловити свою волю шляхом таємного голосування. Опісля лічильна комісія провела процедуру підрахунку голосів та оголосила офіційні результати голосування.  Кандидатуру Віктора Овчарука підтримали 44 депутати. Олег Сиротюк заручився підтримкою лише 17-ти народних обранців. Ще троє депутатів не підтримали жодної з кандидатур.

 

Віктор Овчарук, зайнявши в президії місце голови обласної ради, заявив про створення коаліції в обласній раді, до якої увійшли п’ять політсил: ВО “Батьківщина”, “Об’єднання “Самопоміч”, “Блок Петра Порошенка “Солідарність”, “Громадянська позиція”, Радикальна партія Олега Ляшка. Коаліціянти зазначили, що, підписуючи угоду, керувалися принципами демократії, відновлення миру в Україні, неодмінного збереження її територіальної цілісності, суверенітету та унітарного державного устрою. Наголосили також, що спільно працюватимуть задля добробуту мешканців області.

 

Згодом депутати перейшли до процедури обрання заступників голови обласної ради. Коаліцією були запропоновані дві кандидатури. На посаду першого заступника голови обласної ради висунули Василя Деревляного від ВО “Батьківщина”, а заступником – Любомира Крупу від “Об’єднання “Самопоміч”. Знову ж таки таємним голосуванням депутати здійснили своє волевиявлення: 43 голоси були за В.Деревляного й 48 – за Л. Крупу. Представники ВО “Свобода” не голосували за кандидатів на посаду заступників.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: