Тернопільська фірма "кинула" своїх клієнтів на мільйон гривень

Опубліковано:
14 Червня, 2016 о 17:23

Понад 1 млн грн втратили обдурені клієнти лізингової компанії «Делюкс-Авто», яка працювала впродовж кількох місяців у Тернополі.

 



Як повідомили IA ZIK у секторі комунікації обласного управління поліції, у тенета шахраїв лише у лютому-квітні 2015 року потрапили 29 жителів Західної та Центральної України.

 

Фірма знімала офіс у центральній частині Тернополя. Основним видом її діяльності був продаж у лізинг техніки – легкових автомобілів і джипів. Клієнтів заманювали через оголошення на сайтах.

 

«Люди відгукувались на пропозиції фірми, оскільки ціна на автомобіль була менше ринкової. Окрім того, перший внесок становив лише 15-40 відсотків від вартості, а це від 10 до 60 тис. грн», – розповів старший слідчий в особливо важливих справах слідчого управління обласної поліції Сергій Гончарук.

 

Автомобілі потерпілим не показували, але переконували, що вони є на складі й за кілька днів після першого внеску прибудуть за адресою клієнта. Таким чином людей підводили до підписання угоди фінансового лізингу.

 

Під час перевірки стало відомо, що фірму зареєстрували в жовтні 2014 року в управлінні юстиції Голосіївського району Києва. Проте, за вказаною адресою такого товариства не було, а його працівники не мали господарських відносин з жодною автомобільною компанією.

 

Перша заява від обдуреного клієнта надійшла у поліцію наприкінці травня 2015 року. Надалі правоохоронці встановили 29 фактів заволодіння коштами громадян. Сьогодні є 19 заяв від потерпілих, особи ще десятьох встановлюють.

 

У кримінальному провадженні фігурують четверо підозрюваних. Правоохоронці перевіряють причетність також інших осіб. Це хлопці і дівчата віком від 22 до 30 років.

 

Двом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді застави, одному – взяття під варту. Місцеперебування ще одного встановлюють.

 

Поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 ККУ – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах.

 

Санкція статті передбачає позбавлення волі від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: