Теребовлянці скаржаться, що хворіють через дим від “Феро-пласту”

Опубліковано:
5 Жовтня, 2016 о 16:43

Жителі Теребовлі, а саме ті, які мешкають Шевченка, Л.Українки, Злуки, Народницької, Садівської, Морозенка, Польової, Стуса, Глещавецької, Миру, Коцюбинського, Рильського скаржаться на дим, що виходить із підприємства ТзОВ „Феро-пласт”, де виготовляють пінополістирольні плити. Це виробництво розташоване на вул.Шевченка, 171.

 



Мешканці вулиць, які знаходять по сусідству з підприємством, уже не одноразово зверталися до різних служб та установ з проханням взяти до уваги роботу виробництва, що виготовляє плити з пінопласту. “Знаємо,  що ТзОВ „Феро-пласт” приносить кошти у бюджет і дає робочі місця, проте разом з тим воно шкодить нам, людям, які живуть поряд. Робота підприємства негативно впливає на наше здоров’я. Ми не можемо дихати цим забрудненим повітрям щодня, ми навіть не маємо можливості відчинити вікна аби провітрити кімнати наших осель. Кількість хворих серед нас усе збільшується. Наші усні звернення до керівництва цього виробництва і вимоги встановити очисні споруди, які будуть очищати повітря – не дають ніяких результатів. Нам пояснюють, що на це не вистачає грошей. Разом з тим про наше життя і здоров’я ніхто й не думає, «бізнесмени» просто заробляють, набивають свої кишені, чхавши на звернення мешканців прилеглих вулиць”, – каже місцевий житель Ігор.

 

Люди запевняють, що якщо ситуація не зміниться  – то вони вдадуться до кардинальних дій.

 

Начальник управління економіки Теребовлянської РДА Галина Бугай зазначає, що хімічне виробництво піно-полістирольних плит відбувається у строго закритому режимі.  «Для виробництва використовується полістирол, що спінюється, ПСВ-С в гранулах. Котельня „Феро-пласту” працює  на альтернативі газу –  на палетах. За день там використовують  майже 6 тонн цього біопалива, після згоряння якого і утворюється дим», – зауважує Галина Бугай.

 

А от заступник голови Теребовлянської РДА Андрій Кундрат стверджує, що котел на підприємстві застарілий і вже відпрацював своє, і якби він працював належним чином – такого насиченого диму б не було.

 

Жителі Теребовлі, які скаржаться на погіршення екологічної ситуації через роботу підприємства, на офіційне звернення отримали таку відповідь:

Державна екологічна інспекція України

Державна екологічна інспекція у Тернопільській області

 

“Ваш лист щодо порушень чинного законодавства в частині охорони атмосферного повітря ТзОВ „Феро-пласт” Державною екологічної інспекцією у Тернопільській області розглянутий.

 

Повідомляємо, що державною екологічною інспекцією у Тернопільській області для повного  і всебічного проведення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині охорони атмосферного повітря було надіслано запит на адресу Державної екологічної України для отримання згоди на проведення позапланової перевірки ТзОВ “Феро-пласт”.

 

Про вжиті заходи за результатами перевірки буде повідомлено додатково.”

 

Сторони зобов’язалися  після перевірки надати інформацію про стан атмосферного повітря, визначити види та обсяги забруднюючих речовин, що викидаються в атмосферу. Відомо, що на підприємстві “Феро-пласт” у Теребовлі цю перевірку уже провели і готують офіційний звіт.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: